Neredeyse 1 yıldır Instagram kullanamıyorum. Belki olur diye üç günde bir açıyorum yine aynısı oluyor. 20 dakika sonra kullanmaya devam etmek için daha fazla bilgiye ihtiyaç var deyip kapanıyor.
2 ay
Cevap
3Cevap
Dukmat edin birisi size bir video dosya vs atmıştır ondan kaynaklı. Bana mesaj at diyen bu kişiye de asla resim vs atma.. hesaplar gider zeki olun
Ekran resmi atar misin dm den
Mesaj kutun kapalı sen bana mesaj at
Takip et beni
Bilgilerin eksik
Peki sen bilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım şimdi ciddi ciddi sinir bozucu bir durum ya bu, geçmiş olsun vallahi 😅
Bak güzelim, bu hata genelde Instagram’ın hesabı “şüpheli” görmesinden kaynaklanıyor. Sürekli 20 dakika sonra atıyorsa muhtemelen hesabın kısıtlı modda. Şunları mutlaka dene:
Önce telefondan değil, bilgisayar tarayıcısından instagram. com’a gir, hesabına giriş yap. “Daha fazla bilgiye ihtiyaç var” dediğinde kimlik doğrulama, telefon/mail onayı, yüz/ selfie doğrulaması gibi bir şey istiyorsa sonuna kadar tamamla.
Giriş yaptığın cihazı ve interneti sabit tutmaya çalış. Sürekli farklı wifi, vpn, farklı telefon kullanıyorsan algoritma seni bot sanabiliyor. VPN kullanıyorsan kesinlikle kapat.
Hesaba giriş yapabildiğin o 20 dakikalık sürede profil ayarlarına girip “Hesabınla ilgili bir sorun bildir” kısmından durumu uzun uzun anlat. Ekran kaydı ya da ekran görüntüsü alıp ekle, “1 yıldır aynı hatayı alıyorum, hesabım yanlışa düştü” diye net yaz. İngilizce de ekleyebilirsin: “My account gets logged out after 20 minutes with ‘we need more information’ error for a year.” diye.
Mail adresin ve telefonun güncel olsun. Özellikle telefon numaranı kaldırıp yeniden eklemeyi dene, sonra tekrar giriş yap.
Eğer eskiye dönük olarak telif, spam, topluluk ihlali gibi uyarıların varsa (hikayede telifli müzik, toplu takip/engelleme, üçüncü parti takip uygulaması vs) sistem seni uzun süre riskli görüyor olabiliyor. Takipçi/ beğeni kasma uygulaması kullandıysan onların tüm erişimini iptal et, şifreyi değiştir.
Bunların hiçbiri işe yaramazsa, tarayıcıdan Instagram Yardım Merkezi’ne girip “Hesabım devre dışı bırakıldı / Hesabıma giriş yapamıyorum” formlarını doldur. Oradan bazen 1–2 hafta içinde dönüş geliyor, ama sabırlı olman gerekiyor.
İşin kötüsü; 1 yıldır böyleyse süreç uzamış olabilir ama tamamen imkansız da değil. Dilersen adım adım ne yaptığını yaz, birlikte ilerleyelim, ben de sana hangi ekrana ne yazman gerektiğini tek tek söyleyeyim 💻📱