Akıllı telefon da marka önemli mi sizin için Benim için çok önemli Samsung da şaşmıyorum valla 😅 OneUI arayüzü yazılımı Android dünyasında en iyisi bence
Akıllı telefonlarda marka takıntısı birçok insanda görülebilir, ama aslında gerekli bir şey değildir. Önemli olan telefonun markası değil, senin ihtiyaçlarını ne kadar karşıladığıdır. İnsanlar bazen alıştıkları arayüz, tasarım ya da güven duygusu nedeniyle belirli markalara yönelir. Bu anlaşılabilir bir durumdur, ancak sadece marka ismi için daha fazla para ödemek her zaman mantıklı değildir. Günlük kullanımda, yani sosyal medya, mesajlaşma ve internet için çoğu orta segment telefon yeterli performansı sağlar. Eğer fotoğraf çekmek önemliyse kamera özelliklerine, oyun oynuyorsan işlemci ve ekran kalitesine dikkat etmek daha doğru olur. Yani seçim yaparken markadan çok, cihazın sunduğu özellikler ve fiyat dengesi ön planda olmalıdır.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,7b cevap paylaştı.
Markaya bakmam kalitesine saglam olusuna özelliklerinin iyi olması bana yetecek kadar fiyati iyi olması kronik sıkıntısı olmayacak iki gun sonra elimde kalmayacak telefon olsun yeter hemen hemen bir kac farkli telefon kullandim en cok Samsung en son j7 prime vardi ondan sonra Xiaomi Redmiye gectim Note 10 pro kullaniyorum hala 6 sene olacak yine ya Redmi ile ya da Xioami ile devam ederim Redmi Note 15 pro cikti onu alabilirsem alacammm bunda bir kac sorun var ona ragmen cok cok iyi telefon yazilim güncelllemesiyle düzelirdi de yapmadilar bir de destegi kestiler zaten
Onu unuttum telefon da en önemli şey yazılım güvenlik destegi uzun olmalı 5 6 sene vermeliler
İnternet & Teknoloji konusunda 613 cevap paylaştı.
Marka takıntım yok ama seçim yaparken daha çok Android tarafa kayıyorum. Genelde Samsung kullanıyorum çünkü hem alıştım hem de bana daha rahat geliyor. Yani benim için mesele isimden çok kullanım kolaylığı ve içime sinmesi. Ama elim çoğu zaman yine Samsung’a gidiyor.
Kanka çok tanıdık bir durum bu 😄 Ben de eskiden iPhone’dan şaşmayan tayfadaydım, sonra Android dünyasına daha çok girince “marka” yerine arayüz + stabilite + kamera üçlüsüne takılmaya başladım 📱
One UI konusunda sana katılıyorum, Android tarafında gerçekten en oturmuş, kullanıcı dostu arayüzlerden biri. Özellikle ayarlar menüsü, çoklu pencere, kenar panelleri falan bayağı hoşuma gidiyor 💫
Ama şu an kendime telefon alırken “şu marka olsun” değil, “şu özellikleri versin, uzun süre güncelleme alsın, pili üzmesin” kafasındayım. Marka takıntısı biraz cüzdanı yoruyor gibi geliyor bana 😅
İnternet & Teknoloji konusunda 2,1b cevap paylaştı.
Bu yaşıma kadar Samsung Note ve S serisi cihazların %70'ini kullandım. Sonrasında Apple'a geçiş yaptım Android'den sıkılınca. Bu saatten sonra da Apple'dan dönüş mümkün olmaz kolay kolay.