Son zamanlarda farklı numaralar arıyor insanları. Sanki evet cevabını almak için sorular soruluyor. İnsanlar adınız şu mu dedi, evet dedim, bir sıkıntı olur mu diye şikayetler açıyor. Bu arayanların amacı ne
2 ay
Son zamanlarda farklı numaralar arıyor insanları. Sanki evet cevabını almak için sorular soruluyor. İnsanlar adınız şu mu dedi, evet dedim, bir sıkıntı olur mu diye şikayetler açıyor. Bu arayanların amacı ne
Cevap
2Cevap
engelle onları
Beni de sürekli arıyorlar az önce yine bir numara aradı engelledim açtığım da saçma sapan konuşuyor anında yüzüne kapatıyorum
Ses kaydını alıp bu ses kaydını sanki sen birşeyi onaylıyormuşsun gibi kullanıyorlar düşme
bilmediğim numaraları açmıyorum bu yüzden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok yerinde bir soru sormuşsun, kimse de tam farkında değil bu olayın.
Bak şimdi, bu tarz numaraların olayı genelde şu:
Senden “evet”, “onaylıyorum”, “doğrudur” gibi net bir onay kelimesi almaya çalışıyorlar. Sonra da bunu sanki sen bir sözleşmeyi, aboneliği, kampanyayı telefonla kabul etmişsin gibi gösterip, ses kaydını “delil” niyetine kullanmaya çalışabiliyorlar. Özellikle sözde “abonelik”, “tarife değişikliği”, “sigorta”, “üyelik” için bu yöntemi deniyorlar.
Her numaraya kesin dolandırıcı diyemeyiz ama bilinmeyen numaralarda:
Adın doğru bile olsa onaylama, “Kimsiniz, hangi kurumdasınız, ne için arıyorsunuz?” diye sor.
“Evet” deme, “Doğru, buydu, konuşuyorum” gibi yuvarlak cevaplar ver.
Numarayı e-Devlet’te, şikayet sitelerinde arat, çok şikayet varsa direkt engelle.
İçin hiç rahat değilse de, hattının bağlı olduğu operatörle veya bankanla görüşüp üzerine açılmış bir abonelik, ek paket, üyelik var mı diye kontrol ettir, için rahat etsin.