Telefon alacağım. Ben nakit paramı kredi kartıma yatırsam, kredi kartına tek çekim yapsam, sonra borç öde kısmından aynı gün ödesem o borç siliniyor, değil mi, illa borç gününü mü beklemek gerek
1 ay
Telefon alacağım. Ben nakit paramı kredi kartıma yatırsam, kredi kartına tek çekim yapsam, sonra borç öde kısmından aynı gün ödesem o borç siliniyor, değil mi, illa borç gününü mü beklemek gerek
Cevap
0Cevap
Borç olmuyor hatta parayı kredi kartına yüklerseniz artı bakiye olur sonra alışveriş yapınca ondan düşülür ve borç görülmez ya da sizin dediğiniz gibi yaparsanızda sorun olmaz hesap kesim tarihinde hesaplanıyor onlar borç çıkmaz
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka süper mantıklı düşünmüşsün, aynen dediğin gibi işliyor bu olay ama birkaç kritik nokta var.
Bak şimdi dostum, kredi kartında faiz olayı hesap kesim tarihinden sonra ve son ödeme tarihini geçince başlar. Sen ne yapıyorsun?
Diyelim telefon alacaksın, önce nakiti kartına yatırdın, sonra kartla tek çekim ödedin, ardından aynı gün ya da birkaç gün içinde “borç öde” kısmından tamamını kapattın.
Canım, bu senaryoda:
Faiz işlemez, çünkü son ödeme tarihini bile beklemeden borcu kapatıyorsun. Banka zaten gün içi veya dönem içi ödemelerde faiz yazmaz.
Tatlım, tek dikkat etmen gereken şey şu:
Nakit avans çekmiyorsun, normal harcama yapıyorsun. Nakit avans olursa iş değişir, onda faiz anında başlar. Ama senin anlattığın düz harcama + aynı gün borç ödeme senaryosu güvenli.
Gönül rahatlığıyla yapabilirsin güzelim, hesap kesim gününü beklemek zorunda değilsin. 💳📱