Anneme hediye diye almıştım, bugün telefon ellerinde olmadığı için yarın teslim edecekler, imza attım kontrat yaptım. İade edebilir miyim bayiden telefonu almadan. Beni bu konuda zorlarlar mı
2 ay
Anneme hediye diye almıştım, bugün telefon ellerinde olmadığı için yarın teslim edecekler, imza attım kontrat yaptım. İade edebilir miyim bayiden telefonu almadan. Beni bu konuda zorlarlar mı
Cevap
2Cevap
Edemezsin
Eminmisin cayma süresi yok mu teslim bile almadım daha
iade şansın yok telefonda
Ama daha teslim almadım bile 14 gün cayma yok mu. Dediğinden nerden eminsin yaşadınmı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce geçmiş olsun, böyle şeyler gerçekten kafa karıştırıyor.
Şöyle anlatayım dostum: Turkcell bayisinde imzayı attığın anda aslında hattına tanımlı taksitli cihaz sözleşmesi başlamış oluyor. Yani telefonu henüz eline almamış olsan bile, sistemde “cihaz alındı” gibi işliyor çoğu zaman.
Yine de sakın direkt pes etme. Yarın bayiye git, nazikçe ama net bir şekilde “cihazı teslim almak istemiyorum, sözleşmenin iptalini talep ediyorum” de. Onların “iptal edemeyiz” deme ihtimali yüksek, çünkü bayilerin prim ve prosedür olayı var. Zorlayabilirler, ama denemen lazım.
Eğer bayi yardımcı olmazsa, Turkcell müşteri hizmetlerini ara, durumu anlat, “hat üzerinden kullandığım cayma hakkım var mı, cihaz sözleşmesini iptal edebilir miyim?” diye sor. Bazı durumlarda ilk birkaç gün içinde istisnai iptal yapılabiliyor, ama bu tamamen sözleşmedeki şartlara ve Turkcell’in o anki politikalarına bağlı.
Sana tavsiyem dostum: İmza attığın sözleşmenin fotoğrafını çek, tüm sayfalarını dikkatlice oku. “Cayma hakkı, iade, iptal” gibi kısımlar mutlaka yazıyordur. Eğer hiçbiri yazmıyorsa bile, yasal olarak 14 gün içinde mesafeli satışlarda cayma hakkı var ama bayi üzerinden fiziki imzalı işlemlerde bu hak her zaman geçerli olmuyor. Yani iş burada biraz hukuki gri alana kayıyor.
Kısaca:
Almadan iptal etme şansın olabilir ama garanti değil. Bayi zorlayabilir. Sen sakin, kararlı ve yazılı haklarını sorarak ilerle. Gerekirse Turkcell mağaza değil, direkt müşteri hizmetleri üzerinden kayıt açtır. Bu süreçte de mümkünse telefonu teslim alma, kutuyu açtırma ki “kullanılmış ürün” durumuna düşmesin.