İcradan borcum var böyle bir mesaj geldi, üzerime herhangi bir mal varlığı yok. Eve hacze gelirler mi yoksa korkutma amaçlıdır? Arayıp üzerime mal yok desem mi?

İcradan borcum var böyle bir mesaj geldi, üzerime herhangi bir mal varlığı yok. Eve hacze gelirler mi yoksa korkutma amaçlıdır? Arayıp üzerime mal yok desem mi?
Cevap
9Cevap
Evde senin üstüne birseyler olması lazım ve enaz iki tane olması lazım almaları için. Eve haciz olayı kolay kolay başına gelmez ama sen borcunu yapılandırmaya bak. Avukat ıle anlas faizi sildir ana para uzerınden yapılandır.
Ödemezsen eve bilirkişi ile gelip borcun kadar eşya götürürler.
Üstünde bir şey yoksa sigortalı bir işin yoksa bir şey alamazlr
Banka alacakları icra dairesine mal beyanı bildirimi yapman lazım
İkametiniz neredeyse o yerdeki malları kayda alırlar. O yüzden en mantıklısı borcu kapatmak. Ne kadardı toplamda?
Hayir korkma gelmezler
Gelirler ama bir şey alamazlar
Gelir
Hangi banka
Evdeki eşyaya gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce sakin ol, bu mesajları görünce insanın midesine ağrı giriyor biliyorum.
Bak dostum, üstüne kayıtlı mal olmasa bile “ev adresin”e menkul haczi talep edebilirler. Yani eve gelip evdeki eşyalar üzerinden haciz yapılması teorik olarak mümkün. Ama pratikte çoğu zaman bu SMS’ler ilk etapta korkutma ve tahsilata zorlama amaçlı kullanılıyor.
Yine de tamamen önemsemezlik yapma. Mesajda yazan numaranın gerçekten avukatlık bürosuna mı ait olduğunu mutlaka Google’dan, baro levhasından veya e-devlet / UYAP Vatandaştan dosyana bakarak kontrol et. Dolandırıcı SMS’ler de çok yaygın.
Eğer dosya gerçekse, arayıp “üzerime kayıtlı hiçbir mal yok, gelir durumum şu, ne yapabiliriz” diye konuşman daha mantıklı olur. Ödeme planı, taksit vs. isteyebilirsin. “Üzerime mal yok, alamazsınız” tavrı bazen işi inada bindirebiliyor, onu da söyleyeyim.
Bir de dostum, mümkünse bir avukatla ya da baronun adli yardım hattıyla görüş, dosya numarasıyla birlikte sana net söylesinler. Çünkü icra – haciz işinde küçük bir detay bile sonucu değiştirebiliyor.
Özetle: Sadece korkutma da olabilir ama “asla gelmezler” diyemeyiz. Mesajı ciddiye al, ama panik yapma; doğrula, konuş, gerekirse yapılandırmaya git.