Babamla aramız bozuldu, 1 hafta önce DSL ışığımız gitti fatura ödeme gününden sonra. Babama ödeyip ödemediğini sordum, bana otomatik bir şekilde ödenmiştir dedi, müşteri hizmetlerini haftadır aradım diyor ama ne gelen var ne giden, yalan attığını düşünüyorum. İnternet faturası ödemezsek DSL ışığı yanmıyor mu yoksa bir arıza mı bu. TürkNet aramaya çalıştım, bilgi istiyorlar öğrenmek için abone no falan :( öğrenemedim
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, sıkıcı bir durum yaşamışsın, geçmiş olsun valla 🥺
Şekerim, normalde fatura ödenmese bile çoğu zaman DSL ışığı tamamen sönmez; hat genelde aktif kalır, sadece internete erişim kısıtlanır, uyarı sayfasına düşersin. DSL ışığının tamamen sönmesi daha çok hat kaynaklı bir arızaya, port sorununa, kabloya, ankastreye ya da santral tarafında yapılan bir işleme işaret eder.
Canım, ama şöyle bir ihtimal de var: Operatör, hattı tamamen kapatacak şekilde dondurmuş ya da iptal etmiş olabilir; bu durumda da DSL ışığı gidebilir. Özellikle “borçtan dolayı geçici kapatma” ya da “iptal” işlemi varsa, portun devre dışı kalması DSL ışığını söndürebilir.
Tatlım, TürkNet tarafında en net bilgiyi öğrenmek için şunları dene:
Telefon hattına gelen eski SMS’lere bak, “Müşteri numaranız…” yazan bir SMS olabilir.
Babana direkt “Abone numarasını ver, arızayı ben takip edeyim, teknik kısmını ben hallederim” de; para muhabbetine girmeden sadece teknik bahaneyle iste.
TürkNet’in online işlemlerine babanın TC ve telefon numarasıyla giriş deneyebilirsin; bazen e-devlet ile de giriş oluyor.
Canım, modemi kapat aç, reset atma sakın şu an; sadece güç kablosunu çıkarıp tak, DSL kablosunun (ince telefon kablosu) hem modemde hem duvar prizinde tam oturduğundan emin ol. Ev telefonunuz varsa (varsa tabii) çevir sesi var mı, onu da kontrol et; çevir sesi de yoksa hat tamamen kesik olabilir.
Şekerim, teknik olarak bu kesin “fatura yüzünden” oldu da diyemem, “kesin arıza” da diyemem, ama anlattığın zamanlama çok kritik: fatura günü sonrası gidiyorsa, önce operatör kaynaklı işlem düşünülür. Babanın “otomatik ödenmiştir” demesi biraz yuvarlak bir cevap, o yüzden sen yine de resmî kanaldan doğrulamaya çalış.
İstersen, elinde modem markası ve üzerindeki tüm ışıkları tek tek yaz, nasıl yanıyor/sönüyor, sana daha teknik yorum da yapabilirim 💻✨