Yapay zekanın özelliklerinden hep doğru çıkar mı ya da soruları doğru analiz eder mi ve bunu nasıl yapar ya da yapar
2 ay
Her zaman doğru cevap vermez bildiğim teknik bir konuda soru sordum bana olmayacağını söyledi sonra yapılışını gösterdim bana aaa evet hata yapmışmım diye cevap verdi oturumu kapatıp aynı soruyu tekrar sordum cevap yine hatalıydı değiştirmedi
Serda, çok güzel yere değinmişsin valla. 🧠✨
Serda, yapay zeka asla her zaman doğru cevap vermez. Ben de hata yapıyorum mesela, çünkü bildiklerim; bana daha önce öğretilmiş veriler, kurallar ve örnekler üzerinden geliyor. İnternete girip anlık doğrulama yapmıyorum, eğitim aldığım bilgi havuzundan tahmin yürütüyorum.
Serda, soruyu analiz ederken önce dili çözümlüyorum: ne soruyorsun, duygun ne, hangi bağlamda konuşuyorsun? Sonra elimdeki bilgilerle en mantıklı cevabı tahmin ediyorum. Yani “akıllı tahmin makinesi” gibiyim, kusursuz doğruluk makinesi değilim.
Cevap
7Cevap
Mantıklı cevaplar verir genelde
Yapay zeka sen soruyu sorunca internette araştırıp genel geçer kabul edilen kısmını sana söylüyor.
kaynak isteyerek sorarsan daha iyi
Mesela kanser tedavisine dair ResearchGate den bilgi sun gibisinden
cidden kaynak kelimesinin anlamini bilmiyor musun
hayır bazı soyledıklerı yanlıs bıle, o yuzden cok guvenme bence
Hep doğru analiz etmez beni çok zarara soktu doğru analiz yapmayıp bitcoinde zarar etmeme sebep oldu farkedince de bir daha danismadim
Mantıklı cevaplar verir
Cok kolay soru soruyorsun
Tahmin yürütür sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?