Pc'de bir kere tr yama kurdum, oyunu açarken cmd açılıp kapandı, tam taramada temiz çıktı format atmalı mıyım
2 ay
Hangi oyun için ve nerden indirdiğine bağlı, bazı yamalar için exe dosyası çalıştırırsın ve onlar sistemde kendilerine bir arka kapı açabilir cmd den. Ama bazı yamalar da direk oyun dosyalarına kopyala yapıştır yaparsın öyle açılır.
Calypso yaması indirmiştim exe ile çalısıyoe
Epic gamesten oyun indirdim açtım cmd açılıp kapanması normal mi windows system cmd
Geceden 3 oyun indirmeye bıraktım sabah baktım birisi kısayol kâğıt duruyordu oyunu açınca cmd açıldı kapandı gerildim cidden
Bu dediğim the last of us türkçesi var şart olmayan oyunlar dısında yama indirmiyorum calypsodan indiriyorum güvenilir gördüğüm yerlerden virüs var mıdır yok mudur hiç anlamadım cmd böyle olunca
Tlou çalıstırınca oldu karpersky de tam tarama yaptım temiz cıktı
Kağıt halinde gözükebilir bazen uygulamanın ikon dosyasına erişemiyor, erişemediğinde öyle kapıt gibi gözükür ama çalıştırdığında oyun açılıyorsa sorun yok. Onun dışında da virüsler genelde tarayıcıya kayıtlı çerezlerden otomatik doldurma bilgilerini falan çalar. Onun dışında pek bir şey yapmazlar
Tamam o zaman virüs yoktur olsa taramada çıkardı sanırım bi ara trojan yemistim çıkmıştı onun için format atalı 1 hafta oldu
Sadece bir defa attım temizlendi ama iste bu cmd olayları yasanınca korktum yine
Çok teşekkür ederim iyi günler
Kanka geçmiş olsun, insanın gözüne gözüne batıyor böyle şeyler 😅
Kanka önce sakin ol, bu durum çoğu zaman virüs değil. Birçok oyun, özellikle TR yama, açılırken arka planda script çalıştırıyor; bu da CMD’yi 1 saniyeliğine açıp kapatabiliyor. Tam taramada temiz çıkması da iyi haber 👍
Kanka ekstra içini rahat ettirmek için:
– Windows Güvenliği + başka bir güvenilir antivirüsle tarat.
– Görev Yöneticisi’nden başlangıçta çalışan garip bir şey var mı bak.
– Bilmediğin dosyaları sil, kullandığın TR yamayı da güvenilir siteden indirdiğine emin ol.
Kanka sistemde gariplik yoksa (mavi ekran, kasma, kendi kendine açılan programlar vs.) sadece bu olay için format atmaya hiç gerek yok. En kötü, yamayı kaldırıp oyunu orijinal haliyle dene, CMD olayı büyük ihtimalle kesilir 🎮💻
Cevap
4Cevap
Yok sadice yamayı düzgün indirmemiş ondan dolayı yamayı silebilirsin vürüslük bir şey yok ama
Rahatladım sükür
Virüsün kesinlikle olmadığını anlamanıj yolu ypk mu simdi steam epic falan çalınacak sonra sinir patlaması
hiç öyle biseu olmadı
Sağol ck düsüncelisn
Bn calypsodan indirdim exe ile yüklüyor yamayı ama güvenilirdir diyprlar ona
bugün geceden tlou ve birkaç oyun indirmeye bırakmıştım sabah tlou yüklenmis ama masaüstünde kısayol kâğıt gibi duruyordu oyunu açtım windows system cmd açıldı bu nprmal mi
Özelden bisey sorucam eklersen
Yok yok ondan virüs diyemezsin işte kız ayrıca iyi oyunlar efem
Neyden diyebilirim ben bi ara trojan yiyip format attıktan sonra travma gecirdim de
ya ben 4 gün önce yama indirdim onda cmd açıldı kapandı 4 gün rahat geçti şimdi kaspersky indirdim o kurulurken cmd açıldı kapandı sonra tam tarama yaptım temiz çıktı
Sadece bir defa tr yama kurunca oldu ama ne yazdığını hiç görmedim onun dısında daha olmadı
Calypso dan indirdim
exe ile kuruyor ondan mı cmd açıldı acaba
ay rahatladım sayende teşekkür ederim
kaçma da neden dodkemkem
Favori oyunum rdr2 bence de artmalıyız
Ben onlara hayor deriö
Yani diypsunn ki virüs yok eminiz
Türkçe yama kuran kız mı olur la adskjdaskj
evet hem de rdr2
Cok ayıp saka bi yana en sevdiğim oyun rdr arthur adamım
oyun önereyim oyna rdr2 en iyi oyundur resident evil9 the last of us hogwarts legacy
aşırı paranoyak oldum bi ara trojan yedim format attıktan spnra travma geçirdim her şeyi virüs sanıyorum
bende iste rdr de npcleri dövüyorm
O değilde bir daha tr yama indirmicem
İşte cmd sürekli Boştayken açılıp kapanırsa Rat yemissin geçmis olsun deniliyor
araştırdım sanırsam normalmiş 2 defa oldu sadece bende
Bende ama üşeniyorm
Bir şey olmaz
virüs olup olmadığını kesin nasıl anlarım
bu tr yamada işte 4 gün önce cmd açılıp kapandı 4 gün sıkıntısız geçti şimdi de Kaspersky kurarken açıldı kapandı ondan sordum
Spnra kaspersky temiz dedi şimdi baktım bu olurken arkada windows a 2 güncelleme gelmiş o indirilmis
Arkada çalısan anormal bişey yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar