Bir oyunun Türkçe yamasını indirip oyunu açtım, anlık cmd açılıp kapandı. 4 günde sadece 1 kere oldu. Kaspersky indirdim, o da kurulurken açılıp kapandı. Tam tarama yaptım temiz çıktı, yine de format atmam gerekiyor mu
2 ay
Cevap
1Cevap
İlla virüs olmak zorunda değil.
Malwarebytes ile de bir tarat
Bi ara trojan yemistim kaspersky tespit etmisti dediğine de bakayım
Hangi oyuna indirdin?
Yamalardan ve cracklerden yenebilir, dikkat; de
calypso tr yama yapıyor ordan resident evil yaması indirdim kurdum oyunu açarken cmd açıldı kapandı
Ama calypso güvenilir diye biliyorum herkes ordan indiriyor 4 gün geçti öyle simdi de kaspersky kurulumunda oldu
Daha da olmadı yani önceden trojan yediğimde anlamıştım direkt o benim hatamdı ondan sonra format attım ama simdi virüs var mı anlayamıyorum
Bak ben korsandan uzak kalmışım. Bilmiyorum hiç
öyle de Türkçe yama şart bazen Şu an virüs olup olmadığını nasıl anlıcam ki ya da anlattığıma göre formata gerek var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce bir nefes al bence, anlattığın senaryoda illa format şart gibi durmuyor 💻
Kanka, Türkçe yamalar bazen arka planda dosya kopyalamak ya da kayıt defteri düzenlemek için cmd penceresi açıp kapatabiliyor, özellikle amatör hazırlanmışsa bu çok normal görünüyor. Aynı şeyi Kaspersky kurulumunda da yaşaman, olayın sistem komutlarıyla ilgili olma ihtimalini güçlendiriyor.
Dostum, tam tarama temiz diyorsa şunları yapıp bir süre izlemen yeterli olur bence:
Windows Güvenliği’nden de ek tarama çalıştır, tarayıcılarına istenmeyen eklenti yüklenmiş mi bak, görev yöneticisinde tanımadığın saçma isimli program var mı kontrol et.
Kanka, sistemde bariz yavaşlama, kendi kendine açılan programlar, tarayıcıda garip yönlendirmeler yoksa sadece bu olay için format atmak bence gereksiz. Birkaç gün gözlemle, şüpheli bir şey artarsa o zaman yedek alıp format düşünürsün. Şu an tablo “kesin virüs, format şart” gibi görünmüyor 👍🏻