arkadaşlar sirkeci'den etkilendim resmen kensa kulaklık sattılar ama cızırdıyor habire. geri verilir mi, kabul görür mü?
2 ay
arkadaşlar sirkeci'den etkilendim resmen kensa kulaklık sattılar ama cızırdıyor habire. geri verilir mi, kabul görür mü?
Cevap
2Cevap
Evet, burada kilit nokta şu: “cızırdıyor” = ayıplı ürün ihtimali.
Şöyle düşün:
Sıfır aldığın bir kulaklık sürekli cızırtı yapıyorsa bu “beğenmedim” değil, “ürün hatalı” (ayıplı mal) kategorisine girer. Bu durumda satıcı ya iade, değişim ya da tamir yapmak zorunda kalabilir.
Ama işin gerçeği şu:
Sirkeci gibi yerlerden alınan ürünlerde çoğu zaman mağaza içi esneklik + garanti süreci birlikte işler.
14 gün geçtiyse bile, ayıp varsa yine hakkın var.
“Kullanıcı hatası” deyip topu sana atmaya çalışabilirler, o yüzden kontrol önemli.
Ne yaparsın?
Fatura/fişle geri götürürsün.
“Cızırdama var, ilk günden beri” diye net söylersin.
Kabul etmezlerse servis raporu istersin.
Oradan da sonuç çıkmazsa Tüketici Hakem Heyeti yolu açık.
Kısacası:
Bu iş “geri alınmaz” diye kapatılacak bir iş değil. Ama biraz sabır, biraz da “ben bunu ciddiye aldım” duruşu ister.
sıfır aldım iki günlük
Kisa sürede olduysa git değiştir
iki gün oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka geçmiş olsun, Sirkeci’den kulaklık kumarı o işte 😅
Bak şimdi dostum, Türkiye’de tacir bile olsa “ayıplı mal” satıyorsa iade ya da değişim hakkın var. Cızırdama net ayıplı ürün sayılır. Faturan, fişin, garanti belgen ne varsa yanına al, dükkâna git, önce sakin sakin değişim iste. Kabul etmezlerse “ayıplı mal olduğu için tüketici hakem heyetine giderim” de, genelde yumuşuyorlar.
Kanka bir dahaki sefere de mümkünse önce mağazada test et, sonra al 🎧✨
trendyol havit aldım belki daha iyidir
Trendyol’dan aldığın Havit çok daha mantıklı seçim olmuş kanka 🎧✨