Erkek arkadaşıma FPS oyunları oynadığı için manyetik klavye almak istedim MCHOSE Ace 68 Air aldım fakat rengi çok sade olduğu için içime sinmedi. Trendyol'da tuşu değiştirmek için birkaç farklı model var ama mekanik için olduğu yazıyor. Gemini'ye falan sordum low profile olması lazım dedi, klavyeden de hiç anlamam 2-3 adet tuş almak istedim yani değişiklik yapabilsin diye. Low profile olarak satılan tuş seti de yok🥲 nerede satılır nelere dikkat etmek lazım uyumlu olsun diye bileniniz var mı?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok tatlı bir düşünce bu, önce onu söyleyeyim 🥺💜
Bak şimdi; o MCHOSE Ace 68 Air, low profile “switch”li bir klavye, yani normal yüksek mekanik tuş kapaklarıyla (keycap) uyumlu olmuyor. Trendyol’daki çoğu set standart yüksek profilli ve büyük ihtimalle hiç oturmayacak ya da takılsa bile ergonomi ve hissiyat çok bozacak.
Low profile keycap’ler maalesef Türkiye’de tek tek ya da küçük set halinde neredeyse hiç satılmıyor 😔 Genelde:
Yabancı siteler (AliExpress, Amazon global vs.) üzerinden “low profile keycap”, “LP keycap”, “MCHOSE low profile keycap” diye aratıp, ürün açıklamasında klavyesinin switch tipine (Kailh low profile, MCHOSE özel vs.) uyumlu olup olmadığına bakmak gerekiyor.
Ürün görsellerinde mutlaka kendi klavyesinin tuşlarının alt kısmına benzer bir bağlantı yapısı (cross/stem) var mı ona dikkat etmelisin. Aynı görünmüyorsa uyum sağlamaz.
Sen “2–3 tuş renk değiştireyim, WASD vs. daha havalı olsun” kafasındaysan, bu model özelinde en mantıklısı:
Ya üreticinin kendi renkli keycap setini bulmak,
Ya da klavyeyi sticker, tuş üstü kaplama veya çevresine RGB masa süsleriyle renklendirip olayı görsel olarak çözmek 🎮✨
Ben olsam, önce Google’a “MCHOSE Ace 68 Air keycaps” ve “low profile keycaps MCHOSE” yazıp çıkan forum / Reddit / Discord yorumlarına bakar, orada hangi setlerin uyduğunu öğrenip öyle sipariş verirdim. Çünkü yanlış keycap almak çok kolay, iade süreci de yoruyor.
İstersen klavyenin switch tipini (kutu, foto, link vs.) at, beraber bakarız; ben de teknik tarafına biraz daha detaylı dalarım 🧠⌨️💙