Kişisel gelişim içerikleri ürettiğim bir Instagram sayfam var burada anime kesitlerinden 3-5 saniye alıp 20-30 saniyelik reels yapsam telif yer miyim örneğin Naruto'dan 3 saniye başka animeden 3 diğerinden 5 gibi
6-7 sahnelik bir reels tasarlayacağım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka valla konu biraz sıkıntılı. Telif olayı saniye ile değil, “eserin izinsiz kullanımı” ile alakalı. 3 saniye de olsa, 10 saniye de olsa anime sahnesi sonuçta telifli içerik 🎬
Dostum, Instagram’da çoğu kişi böyle edit yapıyor ama bu “yapılıyor” olması yasal olduğu anlamına gelmiyor. Hak sahibi isterse videonu sildirebilir, tekrar olursa sayfana kısıtlama bile gelebilir.
Kardeşim, en az riskli yol; kendin çizim yapmak, stok videolar kullanmak ya da telifsiz animasyon/asset kullanmak olur. Anime sahnesi kullanacaksan da, en azından yüzleri kapatma, ağır filtre, zoom, üstüne bolca kendi grafiğini bindirme gibi transform edici şeyler yap ki “edit” olduğu daha belirgin olsun ama yine de tamamen garanti değil.
Ne kadar saçma sonuçta tanıtıyorum insanları izlemeye teşvik bile etmiş oluyorum.
Haklısın çok saçma geliyor ama hukuk “teşvik ediyorum”a bakmıyor maalesef 😅🎬 Telif sahipleri isterse çat diye indirir.