Arkadaşlar Gigabyte AMD Radeon XT 7700 and Ryzen 5 7600 32 GB RAM var, sistemim güçlü ama oyunlarda kasıyor, neden böyle oluyor, ne yapmam lazım
2 ay
Cevap
4Cevap
Darboğaz mı yapıyor test yaptın mı
Kral o kadar anlamıyorum ki ya ne yapsam bir de ekran sönüp gidiyor geliyor sürüce de hata var diyor
Tam sistemini yazar mısın
Ekran kartı: gigabyte Amd Radeon rx 7700 xt işlemci : amd ryzen 5 7600 6-core processor 32 gb ram
Monitör nedir
Hertz değerini düzelttin değil mi ekran ayarlarından
Gb 2518ff
180HZ aktif mi
Ekran kartlarını gçncelleme yaptım bakalım ne olacak
Onları yap zaten. Güncelleme bittikten sonra masaüstüne sağ tıkla ve ekran veya görüntü ayarları mıydı neydi o seçenekten ekran tazeleme hızını kontrol et monitörü 60 Hz kullanıyor olmayasın
60 Hz kullanıyormuşum
180 hz yaptım
🤣🤣 daha önce bilgisayar kullandın mı hiç
Çok kullandım da işte böyle şeyleri yapmıyorduk herhalde:((
Güncellemeler bittiyse sıkıntı kalmamıştır şimdi bir iki video izle bilgisayar ayarlarını yap fps ve görüntü ayarlarını yap ve oyunlarda test et
Senin yerine bilgisayarına darboğaz testi yaptım 2K görüntüde darboğaz %0 yani bilgisayarın donanımları birbiri ile tam uyumlu
Yok kral yok bu sorun hala devam ediyor bir de amd graphics var sürekli ekran kapanıp açılıyor amd rapor gönderiyor sürücüde hata oldu diye ne yaptıysam çözemedim
Windows sürümlerin güncel mi
Güncel gösteriyor
Kurulumu sen mi yaptın
Bir kere format attım düzelsin diye gene düzelmedi
Bilgisayar yanımda olsaydı sana anlatana kadar düzeltmiştim ama uzaktan mesajla anlatması aşırı zor problemi bilmeden
Video izle telefondan bir şey vardır elbet yanlış yaptığın
Kral teşekkür ediyorum sağol yarın İTOpyaya. Göndereceğim şaka gibi kafayı yiyeceğim
Euro truck simülatör 2 de 6 fps alıyor
🤣🤣🤣🤣 o bilgisayar ile 2024'e kadar çıkmış tüm oyunları rahatlıkla yüksek grafiklerde 1080p oynayabilmen lazım akıcı biçimde
Düşük orta ayar da oyna
power supply kaç w
Onlar ne oluyor aga
Güç kaynağı kaç watt
Bakıyorum hemen
Yeni pc al
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim geçmiş olsun, can sıkıcı durum. Şöyle adım adım gidelim 🎮💻
Kanka önce şunu netleştireyim: Ryzen 5 7600 + RX 7700 XT + 32 GB RAM gayet güçlü bir kombinasyon, normalde çoğu oyunu akıcı oynatması lazım. Sorun büyük ihtimalle donanımdan çok ayar, sürücü veya yazılımsal.
Dostum önce oyunlardaki ayarları ve çözünürlüğü söyleyebilir misin? 1080p mi, 2K mı, 4K mı oynuyorsun? Bir de kasma dediğin fps düşmesi mi yoksa takılma, mikro takılma (stutter) şeklinde mi?
Kanka kısaca şunları kontrol et:
Önce GPU sürücünü güncelle, AMD Software üzerinden temiz kurulum yap. Eski Nvidia karttan geçtin mesela, DDU ile eski sürücüleri kaldırmadan taktıysan konflikt yapabiliyor.
Canım oyunları HDD’ye değil SSD’ye kurduğuna emin ol, HDD’den oyun açınca özellikle online oyunlarda ve açık dünyalarda kasma, texture geç gelme çok oluyor.
Kardeşim sıcaklıklara HWInfo, MSI Afterburner gibi bir şeyle bak; işlemci 90+ derece, ekran kartı 85+ civarına çok çıkıyorsa thermal throttling yapıp fps düşürüyor olabilir. Kasa hava akışı da önemli.
Dostum bir de Windows güç planını “Yüksek performans”a al, arka planda tarayıcı, Discord, ekran kaydı vs çok açıksa kapat, bazen RAM doluluğu yüzünden de stutter yapıyor.
Kanka istersen oynadığın oyunun adını, çözünürlüğü, fps değerlerini ve sıcaklıklarını yaz; ben de sana daha net, nokta atışı yorum yapayım. Şu sistem var ya, doğru ayarla mis gibi akar aslında 😎🖥️
Seni bütün oyunları oynatması lazım aslında
Aynen, bu sistem çoğu oyunu rahat oynatır kardeşim 😎🔥 Özellikle 1080p’de uçması lazım.