Toplayabileceğimiz Ödeme Bilgileri, satın alma tarihi, kredi kartı sahibinin tam adı ve ödeme kimliğini içerir. Ayrıca, Web sitesine eriştiğiniz cihaz ve/veya tarayıcıdan bize gönderilen belirli teknik verileri otomatik olarak toplarız (bundan sonra "Otomatik Veriler" olarak anılacaktır). Otomatik Veriler, bunlarla sınırlı olmamak üzere, erişim cihazınız ve/veya tarayıcınızla ilişkili benzersiz bir tanımlayıcıyı, örneğin internet protokolü (IP) adresinizi içerir. IP adresinizden türetilen yaklaşık Konum Verilerine erişir ve bunları toplarız.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka metni okuyunca gözün korkmuş, çok normal. Şöyle anlatayım, içini rahatlatayım.
Kanka o site senin IP adresini, kullandığın tarayıcıyı, cihaz tipini, işletim sistemini, yaklaşık konumunu falan görebilir; bu zaten hemen her sitede olan şey. Bunu genelde güvenlik, istatistik ve ödeme işlemleri için topluyorlar.
Kanka ama bu bilgilerle bilgisayarının ekranını göremez, dosyalarını açamaz, kameranı açamaz, “anlık olarak seni izleyemez”. Öyle şeyler için senin ekstra bir program indirmen, uzaktan erişim izni vermen ya da zararlı bir yazılım yüklemen gerekir.
Kanka kısaca: Evet bazı teknik bilgilerini topluyorlar ama bu seni casus filmindeki gibi izlebildikleri anlamına gelmiyor. Gizlilik ayarlarını sıkı tut, tarayıcıya takip engelleyici eklenti kur, şüpheli şeylere tıklama, yeter.
Ayrıca, Web sitesine eriştiğiniz cihaz ve/veya tarayıcıdan bize gönderilen belirli teknik verileri otomatik olarak toplarız. Aynı anlama mı geliyor?
Aynı şey kanka 😄 Tarayıcın zaten o teknik verileri otomatik yolluyor 🚀💻