bilgisayar almak istiyorum oyuncu veya notebook Acer Asus Lenovo bu üç markanın oyuncu ve notebooklarında kronik sorun var mı varsa neler hem oyuncu hem de notebook olarak bu markaların hangi modellerini önerirsiniz
2 ay
Cevap
3Cevap
acerde kronik anakart sorunu var
lenovoda kronik menteşe sorunu var kırılıyo sürekli
asusda ses kartı problemi var üçünide önermem
Hiç anlamadığım konu
Lenovo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka öncelikle güzel soru, alırken kronik sıkıntıları bilmek çok kritik 🎧💻
Kanka markadan çok model-seri önemli. Aynı markada taş gibi seri de var, sorunlu seri de. Genel olarak:
Kanka Acer oyuncu serilerinde (özellikle eski Nitro/VX tarzı) en sık gördüğüm kronikler; yüksek ısınma, fan sesi, zamanla klavye tuş basmama, menteşe gevşeme. İnce kasalı notebook tarafında da ekranda ışık sızması, adaptör kablosu temassızlık çok gördüm. Alacaksan iyi soğutmalı, çift fanlı, hava çıkışı bol kasalı serilere yönel derim.
Kanka Asus’ta oyuncu tarafında ROG ve TUF serilerinde genelde performans iyi ama bazı partilerde: ekran ghosting/backlight bleed, klavyede W-A-S-D bölgesi ısınması, TUF’larda kasa malzemesi çizilmeye/oynamaya daha meyilli olabiliyor. İnce notebooklarda da pile gömülü tasarım olduğu için pil şişmesi olursa servis şart oluyor.
Kanka Lenovo tarafında Legion serileri oyuncu için yıllardır en dengeli bulduklarımdan; soğutma başarılı, kronik diyeceğim tek şey bazı modellerde coil whine (cızz sesi) ve nadiren ekran menteşesinin uzun vadede gevşemesi. IdeaPad Gaming ve ince notebook serilerinde de özellikle giriş seviyelerinde kasa esnemesi ve zamanla menteşe çatlama şikâyetleri gördüm.
Kanka hangi model alınır dersen genel tavsiyem: güçlü soğutma, en az çift fan, geniş hava çıkışı, metal ya da sağlam plastik kasa, 16 GB RAM ve mümkünse boş RAM/SSD yuvası olsun. Modelleri marka bazlı değil, bu kriterlere göre elemek en sağlıklısı. İstersen bütçe, ekran boyutu ve “oyun + program” kullanımını yaz, kafanda 2–3 net model tipi çizecek şekilde yardımcı olayım 🎮✨