Hacklenebilir mi silinmiş olan yedekli olmayan eski mesajlar, videolar, fotolar vs.
1 ay
Biz savcılıktan çıkarttık eski erkek arkadaşları ile cinsel konuşmalarından tutta yediği her haltın kaydını aldırdık resimler videolar yıllar önceki sevgilisi ile ters ilişkilerindne konuşmalar neler neler var annesi ablası özellikle abisi görünce neler diyecekler diye merakla bekliyoruz
Sizin bu yaptığınız suç ama bilginiz olsun kız sizi şikayet edebilir
O zaman ayrı bilemem tabi iki tarafında suçu varsa sizin bileceğiniz iş
Veriler kurtarılır, WhatsApp dosyası gibi şifreleme yöntemi ile korunan veriler de ekran kartı ile kırabiliyor ama çok zor bir yöntemdir AES-256 algoritması kullanıldığı için tahmin edilmesi neredeyse imkansız şifreleme kullanılıyor ama sanal alemde imkansız diye bir şey yok ☺️
Üstüne baya veri yazıldığında felan bulunamıyormuş
Evet fakat depolama alanının ömrünü de azaltır yazma işlemi.
Hayır ya mesela instagram hesabın var kapanmış kaç yıllık istesen bulunmaz gmail silinmiş eski telefon numarandan üstünden kaç yıl geçmiş yeni hesap açılmış yeni numara alınmış yeni gmail açılmış zor bence bulunması
Çok uzman birinin eline düşecekte öyle bulacak. Normal birinin bulması mümkün değil. Telefona defalarca rom atılsa veya sürekli formatlarsa bile dosyalar raw formatında kurtarılabilir, raw formatında dosyayı da eski hale getirmek ustalık gerektirir.
Yani kısacası kimsenin harcı değil bu işler.
Anladım anladım
Canım, sorunun özü şu: Yedek yoksa, gerçekten silinmiş şeyler genelde geri getirilemez.
Bak şimdi;
Telefondan, WhatsApp’tan, Instagram’dan sildiğin mesaj/foto/video eğer:
• Bulut yedeği yoksa (Google Drive, iCloud vs.)
• Karşı tarafta da silinmediyse sadece onlarda durur, sende yoktur.
• Cihaz fabrika ayarına döndüyse veya defalarca üzerine veri yazıldıysa, geri getirmek neredeyse imkânsızdır.
“Hacker her şeyi geri getirir” olayı film kafası biraz. Eski, yedeksiz, üstüne veri yazılmış şeyleri kimse sihirli değnekle çıkaramıyor. Yine de her şey %0 riskte diyemeyiz; hesapların ele geçirilmesi hâlâ en büyük tehlike. Hesap şifrelerini, mailini, numaranı iyi korursan çok daha rahattasın.
Cevap
7Cevap
Her platformun depolama veri tutma süresi farklıdır siz hangisi için demiştiniz
Yani hepsi için wp, instagram felan Snapte olabilir ama en önemlisi ilk başta ikisi
Sanırım 2 yıl
Sen çok filim izliyorsun galiba.
Hayır merak ettim sadece çünkü bir kere bulunmuştuda
Evet bulunabiliyor ama bunun şartları var
Mesela ne gibi
Beni bulabilirsin o zaman
Ne şekilde bulabilirsin
Evet, bulunabiliyor.
Üstüne fazlasıyla veri yüklendiğinde zor bulunurmuş
Aynen, izi bulmak zorlaşır
O zaman imkansızlaşıyor mesela otel kayıtları vs bulunabilir mi istense yani
Kafaya koyan, isteyen, emek veren o izin derinliklerine girer ufak bile olsa bir seuler cikarir
Yani kimse bu kadar uğraşmıyor zengin birisiyle olmadığın sürece tabi 😅 herşeyi araştırabilirler
Yani, olası durum bu elbet.
Be gerek var
Evet
olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?