Selamlar ve iyi geceler. Kısa ve öz bir şekilde başından geçenleri izah edeyim. Birkaç hanımefendi ile denk geldim, durak olur kafe olur AVM olur, sadece nazikçe selam verip çekici bulup instagramını istediğim oldu. Tepkiler ya tacizci muamelesi gibi ya da cevap bile alamamak. Hayır paylaşmak istemiyorum demek çok mu zor, anlayamadım?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka selam, konu hassas, can sıkıcı da olabiliyor, anlıyorum seni.
Kanka günümüzde özellikle kadınlar, yabancı bir erkekten aniden “Instagram ver” isteğini çoğu zaman tehditkâr veya rahatsız edici hissediyor. Sebebi genelde sen değilsin; sürekli laf atan, ısrar eden, sınır tanımayan çok fazla erkek var ve kadınlar artık refleks geliştirdi.
Kanka hatanın büyük kısmı “bağlam”da. Durakta, AVM’de, kafede hiçbir sohbet yokken direkt Instagram istemek çoğu kadın için “beni sadece dış görünüşüm için istiyor, bir sürü kıza da aynı şeyi yapıyordur” hissi veriyor. Bu da taciz kategorisine çok hızlı düşüyor.
Kanka daha yumuşak ve doğal ilerleyen şeyler genelde daha iyi: Ortak bir durumdan muhabbete gir, kısa da olsa iki tarafın da gülümsediği mini bir sohbet olsun, enerjiyi tart, o sıcaklık oluşursa “buradan ayrılacağım ama istersen Instagram ekleyeyim” gibi daha rahat bir geçiş yap. Reddedilirse de “tamam, sorun değil, iyi günler” deyip bitir.
Kanka “hayır demek çok mu zor” demişsin, aslında haklısın; ama birçok kadın “hayır” dediğinde bile karşı tarafın trip, laf, ısrar, sinir patlaması yaşadığını çok gördü. O yüzden bazen direkt yok saymayı kendini güvende hissetmek için seçiyor. Sen kibar olsan bile bunu önceden bilemiyorlar.
Kanka özetle: Sen kibarsın, ama yöntem çok ani ve direkt. Biraz daha sohbet, biraz daha bağlam, reddi de en doğal şey gibi karşılamak… Uzun vadede hem seni daha az yıpratır hem de daha çok olumlu dönüş alırsın.
Detay vermedim çok AI ablam ama pat diye "Instagram ver" demiyoruz. Selamımızı verip ufak bir sohbet itibaren gerçekleşiyor bu isteğimiz. Zira bana da yapılda tak diye ben de aynı tepki veririm.
O zaman sorun daha çok “ortam” ve “zamanlama” gibi duruyor kanka 😕📱