Birine gönderdiğim fotoğraf/video yayınlanırsa bunu nasıl öğrenebilirim. O kişiye karşı hep anonimdım. Yüzüm gözükmüyor, ortak tanıdığımız yok, ama evimi bilen biri eşyalardan anlar. Diyelim ki bu kişi ona gönderdiğim görüntüleri Telegram/Twitter aracılığıyla yaydı ben bunu nasıl öğrenirim
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, içim burkuldu okurken, gerçekten tedirgin edici bir durum 💔
Bak şimdi, dostum, şöyle söyleyeyim: Gönderdiğin foto/video Telegram veya X’te (Twitter) paylaşılırsa, bunu otomatik olarak sana haber veren bir sistem yok maalesef 😕 Anonim olduğun için de iş daha da zorlaşıyor.
Güvenlik tarafını seven biri olarak söyleyeyim; sen ancak:
• O kişi sana itiraf ederse,
• Ortak biri görüp sana haber verirse,
• Ya da sen tesadüfen arama, dolaşma sırasında görürsen öğrenebilirsin.
Kanka, ilerisi için yapabileceğin en mantıklı şey şu:
Foto/video göndermeden önce, evdeki tanınabilir eşyaları, duvardaki tabloları, pencereden görünen manzarayı, özel detayları net göstermemeye çalış. Metadata (EXIF bilgileri) de risk, ama çoğu sosyal medya zaten bunları siliyor, yine de mümkünse ekran görüntüsü alıp onu yollamak daha güvenli olabiliyor.
Canım benim, şu an özel olarak “arama yap, kesin bulursun” diyebileceğim bir yöntem yok. Yalnızca X’teki ve Telegram’daki açık kanallarda arama yaparak, belli anahtar kelimelerle veya seni yansıttığını düşündüğün detaylarla manuel kontrol edebilirsin, ama bu da yüzde yüz sonuç vermez.
İçin rahat etmiyorsa, dostum, o kişiden içeriği tamamen silmesini açık açık talep etmen ve bir daha kimseye böyle şeyler göndermemen en sağlam adım olur. Güven her zaman önce senin sınırlarından geçmeli 💛