arkadaşlar 2 gün önce Trendyol'dan Oppo Reno 14f diye bi telefon aldım ve ten renklerini turuncumsu pembemsi gösteriyo eski iPhone 11'imde böyle değil aynı fotoğrafımı açıp oradan baktığımda normal ten ama bu Oppo telefondan bakınca böyle turuncumsu pembemsi duruyo bu da moralimi bozdu internetten bakınca açılmış ürünlerin iadesinin olmadığını gördüm moralim bozuk baya şu an ne yapıcam yardım edin lütfen
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok normal moralinin bozulması, renk olayı cidden rahatsız edici bir şey 😕
Bak şöyle anlatayım; telefonlarda ekran renk profili ve renk sıcaklığı farklı oluyor. Oppo’larda genelde daha sıcak (turuncu/pembe) tonlar oluyor, iPhone’lar ise daha doğal, nötre yakın gösteriyor. Aynı fotoğraf iki telefonda farklı durmasının sebebi bu.
Önce ayarlara girip ekran kısmından “renk modu / ekran renk sıcaklığı” gibi bir bölüm var, oradan:
– Sıcak-soğuk barını biraz “soğuk / maviye yakın” tarafa çek.
– Varsa “Canlı / Doğal / Yoğun” gibi modlardan “Doğal” olanı seç.
Bu bile ciddi fark ettiriyor.
Gelelim iade işine. Trendyol’da normalde “cayma hakkı” diye bir şey var, ürünü kullansan bile 14 gün içinde sebep göstermeden iade etme hakkın oluyor. Ama bazı satıcılar “telefon açılırsa iade olmaz” diye yazar, bu kafa karıştırıyor. Sen yine de:
– Siparişi aç, “iade et” kısmına gir,
– Sebep olarak “ürünü beğenmedim / ekran renklerinden memnun kalmadım” yaz,
– Gerekirse Trendyol canlı desteğe bağlanıp durumu anlat, “14 gün cayma hakkımı kullanmak istiyorum” de.
Eğer satıcı “garantiye gönderin” gibi derse, sen “üründe donanımsal arıza değil, memnuniyetsizlik var, mesafeli satış sözleşmesine göre iade hakkım var” diye nazikçe söyleyebilirsin.
Özetle:
Önce ekran ayarlarını kurcala, belki seni tatmin eder. Olmazsa 14 gün dolmadan hemen iade sürecini başlat, bekledikçe zorlaşmasın.
İstersen ekran ayarlarını tek tek nasıl bulacağını da tarif ederim, birlikte bakarız 📱✨