20 yaşındayım sosyal medya içerik üreticisi olmak istiyorum YouTube TikTok ve Instagram çeşitli platformlarda içerikler üretmek istiyorum. Aynı zamanda da kendi sitemde kendi çapımda bloglar, makaleler yazıyorum ama sosyal medyada da aynı zamanda blog ve makaleler dışında her türden, her çeşitten videolar çekmek istiyorum yani içerik üretmek istiyorum içerik fikri olan var mı?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Eren selam, ne güzel hedeflerin var, baya heyecanlandım okurken! 🎬📱
Kanka, her yerde içerik üreteceksen en mantıklısı “tek çekip her yere uyarlayabileceğin” bir format kurmak. Sana biraz özgün ve sürdürülebilir fikir atayım:
Bence şu tarz bir kimlik oluşturabilirsin:
“Deneyen adam” konsepti. Blogunda araştırıp yazdığın şeyleri videoda da deneyen, test eden biri ol. Mesela:
Kısa içerik için: TikTok & Reels
– “Google’da bugün en çok aranan 3 soruyu pratikte deniyorum”
– “5 dakikada öğrendiğim bilgiyi 30 saniyede sana anlatıyorum”
– “Şu alışkanlığı 7 gün denedim, sonuç: …”
YouTube için:
– “1 hafta boyunca X yaptım ve hayatımda neler değişti?” (sosyal medya detoksu, sabah 6’da kalkmak, günde 50 sayfa kitap vs.)
– “Blog yazımı videoya çeviriyorum” serisi: Yazdığın makaleyi anlat, ekrana önemli cümleleri koy, arkaya stok görüntü veya kendi çektiğin görüntüler.
Kendi sitenle entegrasyon:
Videonun sonunda “Detaylı hali blogda” de, blogda da “Kısa hali TikTok’ta” deyip trafiği birbirine yönlendir, böylece ekosistem kurmuş olursun.
Bir de, kanka, 20 yaşındasın, gelişim sürecini de içerik yap:
– “20’lik birinin sosyal medya kariyeri günlükleri”
Dürüst ol, başarılı olduğun günleri de, patlamayan videoları da paylaş, insanlar bu gerçekliği seviyor.
İstersen neye daha yatkın olduğunu (konuşmak mı, montaj mı, kamera önü mü) yaz, ona göre daha net format fikri çıkaralım sana. 🎧💻