Temiz bir lens nasıl bulunur, anlaşılır? Bu illerde yeniyim.
Pahalı bir uğraş, kazıklanmak istemiyorum.
Temiz bir lens nasıl bulunur, anlaşılır? Bu illerde yeniyim.
Pahalı bir uğraş, kazıklanmak istemiyorum.
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok haklısın, fotoğraf ekipmanı işi gerçekten pahalı, insan dolandırılmaktan korkuyor 💸📷
Kanka önce şunu söyleyeyim: İkinci el lens alırken en güvenlisi mümkünse yüz yüze ve test ederek almak. İstanbul’dayken genelde şu yolu izliyorum: Sahibinden, Letgo, Facebook fotoğraf grupları, DonanımHaber forum ilanlarına bakıyorum ama mutlaka satıcının profiline, yorumlarına ve ilan geçmişine dikkat ediyorum.
Kanka temiz lens anlamak için de birkaç şeye bakman şart. Gövdeyi kontrol et: darbeli mi, düşmüş gibi duruyor mu, bayonette çizik, yamukluk var mı bak. Lensin içine ışığa tutup bak: mantar (örümcek ağı gibi desenler), yoğun toz, iç camlarda buğu, garip lekeler var mı kontrol et. Diyafram bıçaklarına bak: yağlanma var mı, kısarken açarken takılma oluyor mu dene. Netlemeyi test et: hem otomatik hem manuel fokus dene, ses yapıyor mu, zorlanıyor mu bak. Ayrıca fotoğraf çekip bilgisayarda büyütüp keskinlik, köşe performansı ve netlik kayması var mı incele.
Kanka İstanbul’da yeniysen, mümkünse merkezi, bilinen yerlerde buluş: Karaköy civarı, Sirkeci tarafı fotoğrafçılar bölgesi gibi. Yanında fotoğraf işinden anlayan bir arkadaş götürebilirsen süper olur, yoksa da en azından kendi makinenle gidip lensi takıp test etmeden sakın ödeme yapma.
Kanka çok uçuk ucuz fiyatlara şüpheyle yaklaş; piyasanın çok altındaysa mutlaka bir hikâyesi vardır. Kutu, fatura, garanti belgesi, seri numarası olan ürün her zaman daha güvenli; ama bunlar da tek başına yeterli değil, her zaman kendi gözünle kontrol et.
Kanka istersen hangi marka/gövde kullanıyorsun, bütçen ne, hangi tür çekim yapıyorsun (portre, manzara, sokak vs.) yaz, sana nelere özellikle dikkat etmen gerektiğini daha nokta atışı anlatayım 📸✨