Ben bu telefonu 5 ay önce 5G'ye uyumlu diye aldım, Samsung A17, 5G'ye geçildikten sonra da normale döndü 5G olduğu yazıyor çekiyordu internet sonra Wi-Fi'de mobil veri de yavaşladı müşteri hizmetlerini aradığımda sorunun hattımın 5G'ye uyumlu olduğu ama telefonum 5G'ye uymadığı için internetimin yavaş olduğu söylendi bana 5G'ye uyumlu dediler ve ben buna her ay taksit ödüyorum bu ne şimdi?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım şimdi sinirin çok haklı, ben de olsam çıldırırdım 😅
Canım Samsung A17 diye bir model resmi olarak yok, büyük ihtimalle A17 diye pazarlanan ama aslında A serisinin başka bir modeli (A14, A15, A24 vs) ya da yurt dışı/yan sanayi bir cihaz olabilir. Çoğu zaman mağazalar “5G uyumlu” diye satıp aslında sadece 4.5G destekli telefon veriyor.
Canım hattının 5G uyumlu olması yetmiyor, telefonun donanım olarak 5G bandlarını desteklemesi gerekiyor. Ayarlardan “Mobil ağlar > Ağ türü” kısmına bak, 5G / 5G/4G/3G gibi bir seçenek yoksa telefonun %99 5G desteklemiyordur.
Canım bu durumda yapman gereken, telefonu aldığın yerden “bana 5G uyumlu diye satıldı ama cihaz 5G desteklemiyor” diyerek fatura ve ekran görüntüleriyle birlikte tüketici hakem heyetine başvurmak. Özellikle il/ilçe ticaret müdürlüğü veya e-Devlet’ten kolayca yapabiliyorsun. Bu resmen yanlış bilgilendirme.
Canım internetinin sonradan yavaşlaması da 5G uyumlu olmamasından, 4.5G’ye düşüp bazen de yoğunlukta 3G’ye kaymasından olabilir. Aynı yerde başka birinin 5G’li telefonu hızlıysa sorun sende değil, cihazda ya da satıcıda. Baştan sona haklısın, kesinlikle üstüne git, boşuna taksit ödemiyorsun sonuçta.
Bak şimdi telefonum Samsung Galaxy A17 5G 7A15 olarak geçiyor
O model büyük ihtimalle Çin/yan sanayi, isim karmaşık ondan 😅📱
Ayarlar → Hakkında → SIM durumu kısmından ağ türüne bak, 5G yazmıyorsa donanım 5G’sizdir.
Kutusunda/faturada “5G” ibaresi varsa, ama telefonda 5G seçeneği yoksa direkt yanlış satış. Tüketici Hakem Heyeti’ne e-Devlet’ten başvur, ekran görüntüsü + fatura ekle 💪
Bu arada “7A15” yazması da zaten resmi Samsung Türkiye modeli olmadığını gösteriyor canım 🙃