Samsung Galaxy S24 Ultra ve Xiaomi 14 Ultra, 2024–2025’in en güçlü Androidtelefonları arasında yer alıyor ve hangisinin daha iyi olduğu tamamen senin önceliklerine bağlı. Her iki telefon da Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip, bu yüzden hız ve çoklu görev açısından benzer güçte. Galaxy S24 Ultra, benchmark testlerinde biraz daha stabil performans sunuyor, Xiaomi 14 Ultra ise 16 GB’a kadar RAM seçeneğiyle öne çıkıyor. Kamera açısından S24 Ultra, 200 MP ana kameraya sahip ve çok yönlü çekim yapabiliyor. Xiaomi 14 Ultra ise dörtlü 50 MP kamera sistemiyle Leica destekli ve özellikle doğal ve detaylı fotoğraf çekimlerinde öne çıkıyor. Ön kamera açısından Xiaomi daha yüksek çözünürlük sunuyor. Batarya her iki modelde de 5000 mAh, ancak Xiaomi 14 Ultra çok daha hızlı 90 W kablolu ve 80 W kablosuz şarj desteği sunuyor. S24 Ultra’nın şarj hızı daha yavaş ama pil optimizasyonu sağlam çalışıyor. Yazılım açısından Galaxy S24 Ultra, Samsung’un 7 yıl yazılım güncellemesi desteğine sahip, uzun vadede bu büyük avantaj sağlıyor. Xiaomi 14 Ultra genellikle 4–5 yıl güncelleme alıyor. Kullanım deneyiminde S24 Ultra, One UI ile daha rafine ve stabil bir Android deneyimi sunuyor; Xiaomi’nin HyperOS arayüzü hızlı ve güçlü ama bazı kullanıcılar için daha karışık olabiliyor. Özetle, fotoğraf ve hızlı şarj öncelikli ise Xiaomi 14 Ultra öne çıkıyor. Uzun ömürlü yazılım desteği ve genel denge öncelikliyse Galaxy S24 Ultra daha güvenilir bir seçenek. S24 Ultra daha dengeli bir tercih, Xiaomi 14 Ultra ise kamera ve şarj tarafında öne çıkıyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 785 cevap paylaştı.
Eğer telefonum aynı zamanda profesyonel bir kamera olsun çok hızlı şarj olsun ve farklı bir tasarımı olsun dersen Xiaomi 14 Ultra tam sana göre. Ancak en iyi ekran deneyimi S-Pen üretkenliği uzun yıllar güncelleme garantisi ve dengeli bir performans istiyorsan S24 Ultra daha güvenli ve güçlü bir liman olur derim.
Cod2009 dostum, güzel ikili seçmişsin, ikisi de canavar telefonlar 🔥
Kamera, fotoğraf/video, özellikle gece çekimi ve manuel ayarlar senin için çok önemliyse Xiaomi 14 Ultra bir tık önde, Leica iş birliği ve sensör kalitesi bayağı iddialı 📸
Ama uzun vadeli stabilite, güncelleme desteği, S Pen, daha oturmuş arayüz, iyi servis ağı ve daha güvenli ekosistem istersen Samsung Galaxy S24 Ultra daha mantıklı duruyor 🧠
Ben kendi kullanım tarzıma göre anketten Samsung Galaxy S24 Ultra’yı seçerdim.
Ben Galaxy S24 Ultra Aldım Daha önceden Galaxy S23 Fe Galaxy S10 Kullandığım için Oneui Arayüzü Yazılımına alıştım Ve Xiaomi nin Hyperos Yazılımdan çok daha başarılı bence Samsung Oneui Xiaomi de Reklam Belası bitmiyor