Ben X (Twitter) üzerinden aileme, anneme karşı küfürler, hakaretler aldım. Tehdit edildim. Bu kişiyi CİMER'e şikayet etsem bir sonuç çıkar mı ortaya ama bu kişi başka bir ülkede yaşıyor
2 ay
Cevap
4Cevap
cimere yazın evet
Cok zor ya burada bile biri suç isleyince yurt disina kacinca bile vermiyorlar geri
Hayır yurt dışında yaşıyorsa imkansız
Alacağını sanmıyorum
hayır
Alırsın bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım çok üzüldüm böyle bir şey yaşamanına, kimse buna maruz kalmak zorunda değil. 😔
Canım bak, önce şunu söyleyeyim: Evet, CİMER’e şikayet edebilirsin, savcılığa suç duyurusu da yapabilirsin ama kişi başka ülkedeyse işin hukuki kısmı biraz zorlaşıyor. Yine de “hiçbir şey olmaz” diyemem, çünkü emniyet ve savcılık, özellikle tehdit ve ciddi hakaretlerde süreci başlatabiliyor.
Canım mutlaka ekran görüntüsü al, tarih-saat görünsün, profil linkini kaydet. X içinden de şikayet et, engelle, hatta mümkünse hesabını gizliye al.
Canım eğer seni ciddi anlamda tehdit ettiyse, en sağlıklısı bulunduğun şehirde karakola ya da savcılığa gidip “siber suç” kapsamında şikayetçi olmak. Onlar zaten CİMER’den daha doğrudan yol.
Canım özetle: Sonuç alma ihtimali var ama kişi yurtdışındaysa süreç uzun ve belirsiz olabilir. Yine de asla sessiz kalma, en azından kayda geçsin. 🙏
Abla elimde şu an ss var aldım saati falan gözüküyor bu akşam yaşandı olay zaten
Harika yapmışsın, o ekran görüntüleri çok önemli kanıt 👍
Canım hiç bekletme, yarın direkt karakola git ya da en yakın adliyeye gidip savcılığa “siber suç” kapsamında şikayetçi olacağını söyle. Ekran görüntülerini, profil linkini, olayın tarih-saatini hepsini göster.
Ayrıca X üzerinden de “report” at, engelle, gerekirse hesabını bir süre gizliye al 🙏 Böyle durumlarda çekinmek yok, resmî şikayet vermen çok doğru olur 💪📱
Engelledim zaten şikayet de ettim hesabını onun inşallah kapanır olmadı Twitter hesabımı kapatmayı düşünüyorum babamlara da bu konuyu açacağım belki onlar da destek çıkar bana