Lenovo garanti iade sürecinde arayan numaranın sahte mi resmi mi olduğunu nasıl anlarım, dolandırılma riski var mı?

Şimdi ben 1 buçuk ay önce Lenovo bilgisayar aldım, hoparlöründen cızırtı geldiği için Lenovo sitesinden garanti talebinde bulunduğum bir form doldurdum. Sabah aradılar, birkaç işlem yapıp düzeltmeye çalıştılar işe yaramadı, birkaç gün arayıp durum analizi yaptılar. Bugün de arayıp düzeldi mi dediler, hayır deyip onarım değil iade veya değişim talebinde bulundum, kabul ettiler birkaç mail geldi Lenovo’dan; kargo kodu, faturam, işte resim falan gönderin bir de bilgisayara koyduğum şifre falan. Şimdi mevzuya gelelim 🤣 bilgisayarı hazırlarken garanti kağıdındaki numaraya gitti gözüm, beni aradıkları numara +902169002105 bu, kağıtta başka numara var. Bilgisayarı gönderip dolandırılma ihtimalim olur mu ya, nasıl emin olayım içime kurt düştü uzun oldu ama yardımcı olursanız sevinirim 😊
Lenovo garanti iade sürecinde arayan numaranın sahte mi resmi mi olduğunu nasıl anlarım, dolandırılma riski var mı?