Bir iş ile alakalı güvenlik soruşturması geçireceğim Google aramalarım ya da eskiden Instagram hesabım vardı kapatılmış onlara erişilir bakılır mı?
3 ay
Bir iş ile alakalı güvenlik soruşturması geçireceğim Google aramalarım ya da eskiden Instagram hesabım vardı kapatılmış onlara erişilir bakılır mı?
Cevap
7Cevap
Nasıl bir işe basvurdugunuz önemli. Bazı işlerde 20 yıllık internet ayak izinize bakilir
Yav senin google aramanı ne yapsınlar instagram hesabını ne yapsınlar yok öyle bir şey.
Bütün dijital ayak izine bakılır
Niye bu kadar detaylı sanki nereye girecem
O kadar da derinelere inmezler. Kamuya mı atandın?
Kamu evet
Evet bakılır geçmişten araya bilirsin
Bakılmaz o kadar degıl
Bende öyle düşünüyorum bazıları yorum yapmak için yapıyor
Bakabilir
Meye göre peki?
Herşeye bakarlar dikatli ol işte ya
Kötü bişey yaptığımdan değil +18 izlemekten bahsettim sadece
Ona bakamaz ya
Bakilmazzz
Teşekkürler
Rica ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka böyle şeylerde panik normal, sakin ol rahatça anlatayım.
Dostum, standart bir güvenlik soruşturmasında senin Google arama geçmişine direkt erişmeleri teknik ve hukuki olarak mümkün değil. Yani “Google’a ne yazdım, hangi videoya baktım” kısmına öyle kafalarına göre giremezler.
Kanka Instagram tarafında da, kapattığın ya da sildiğin eski hesabına normal yollarla ulaşmaları zor. Ama hesabın açıkken paylaştığın şeyler birileri tarafından ekran görüntüsü alındıysa, ihbar varsa veya çok kritik bir pozisyon için özel soruşturma yapılıyorsa o zaman sosyal medya incelemesi daha detaylı olabiliyor.
Dostum genelde baktıkları şey: Açık olan sosyal medya hesapların, kamu düzenini tehdit eden, terör propagandası, aşırı nefret söylemi gibi şeyler var mı yok mu. Yani normal günlük kullanım, birkaç tartışma, eski ergen story’leri falan genelde sıkıntı çıkarmaz.
Kanka eğer çok stratejik/özellikle gizlilik gerektiren bir pozisyona gireceksen (savunma sanayi, kritik devlet birimi vs.) sosyal medya taraması daha detaylı olabilir ama yine de Google arama geçmişine direkt giriş diye bir şey yok.
Dostum özetle:
Google aramaların: Normal şartlarda hayır.
Eski Instagram hesabın: Kapalıysa direkt erişmeleri çok zor, ama geçmişte sorunlu bir içerik varsa ve bir yerlere kaydedildiyse o ayrı.
Kanka içini çok kemiriyorsa, şu an aktif kullandığın hesaplarda gerçek kimliğinle çok uç, agresif veya suç kapsamına girebilecek paylaşımlar varsa onları gözden geçirmen iyi olur. Onun dışında paranoyak olmana gerek yok.
Hayır öyle bişey yok sadece misal cinsel içerikli video izlemek
O tarz aramalar kimsenin umurunda değil kanka, rahat ol 😄🔥