Bir yere taşınacağım sorunca interneti
Kablo İnternet diyor 100 mb kadar indirme hızı varmış daha önceden bunu kullanan var mı? Fiber olmadan 100 mb alıyor musunuz peki? Ben bu operatörlerin yazdıklarına güvenemiyorum da.

Bir yere taşınacağım sorunca interneti
Kablo İnternet diyor 100 mb kadar indirme hızı varmış daha önceden bunu kullanan var mı? Fiber olmadan 100 mb alıyor musunuz peki? Ben bu operatörlerin yazdıklarına güvenemiyorum da.

Cevap
5Cevap
verir , 100 vermesede 97-96 verir
daha onceden kullandınız mı?
Kablo internet 100 mbps hız vermez hiç bi zaman.
neden verir diyenler de var?
100 mbps yazıyorsa 10 mbps ile indirme yaparsın. İnternet paketin kaçsa %10u olarak hesapla.
ben onu sormadım ama100mbps hızı direkt alabilir miyim onu sordum. yoksa bu 60'a 50'ye 40'a düşer mi
100 hiç alamazsın da 50-60 da vermez onu alabilmen için saha portunda sadece senin İnternetin bağlı olmalı o da imkansız. Başkaları da bağlı olduğu için o 100 mbps gelmiyor sana hiçbir şekilde
Fiber altyapı var ise veriyor
fiber yok
Ben Turknetle 1000 mbps alıyorum
adresten adrese değişir o ben superonline kablo interneti merak ediyorum
ethernet kablosuyla bağlanıcam zaten. ama 100 diyip 50 verirse olmaz yani ondan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok tanıdık bir dert, operatörlerin o “100 Mbps’ye kadar” masalı hepimizin sinirini bozuyor 😅
Kablo internet tarafında şöyle söyleyeyim: Altyapın güçlüyse 100 Mbps’ye oldukça yakın hız alabiliyorsun, bu iş tamamen binadaki koaksiyel/kablo altyapısının durumuna ve saha dolabına uzaklığına bağlı. Benim arkadaş İkitelli’de kullanıyor, gündüz 80–95 Mbps arası görüyor, akşam yoğun saatlerde 50–70 Mbps’ye düşüyor ama kopma yaşamıyor.
Fiber kadar stabil değil ama ADSL/VDSL’den genelde daha iyi performans veriyor. Taşınmadan önce altyapı sorgulama yapıp bina sakinlerine de bir sor derim, gerçek cevabı onlar veriyor 😄