Monitör+kasa 60-70 k bütçem var, hangi sitelerden almamı önerirsiniz ve kasa hakkında AMD mi Intel mi işlemci almalı mıyım?
2 ay
Monitör+kasa 60-70 k bütçem var, hangi sitelerden almamı önerirsiniz ve kasa hakkında AMD mi Intel mi işlemci almalı mıyım?
kimisi intelcidir kimisi AMD cidir. Ben AMD ryzen taraftarıyım. monitör dahil 70 olabilir. Ryzen 5 den güncel bir işlemci araştırmalısın. Mosfetlerinde ve fazlarında soğutuculu bir B serisi anakart bakacaksın. Daha sonra mümkünse 32 olmazsa 16 gb ram eklenecek, ekran kartında ise oynayacağın oyunlara göre değişiyor ama paran varsa hiç yoktan 16 gm vramli bir ekran kartı 4060 ti 5060 ti tarzı o segmentlerde bir şey al. Monitör olarak amazondan almanı tavsiye ederim çünkü ölü pixelde iade seçeneği sunuyorlarmış araştır yinede. 1 ms en az 144 hz olan bir minitör bu bütçeye mutlaka IPS panel olan bir monitör bakabilirsin.
Anakart tan pek anlamıyorum nelere dikkat etmem lazim
o zaman youtube hazır sistem paylaşanlar var onlara bir göz at FPS değerlerine bak zaten indirimli veriliyor siteler tarafındanda o sistemler
Kanka selam, çok güzel bütçe ayırmışsın, mis gibi sistem çıkar bu paraya 😎🖥️
Kanka site tarafında marka veremiyorum ama genel taktik şu olsun: Parçaları ayrı ayrı satan büyük güvenilir e-ticaret sitelerine ve mümkünse bilgisayar toplayan teknoloji mağazalarına bak. Kullanıcı yorumlarına, iade politikasına ve garanti süreçlerine özellikle dikkat et, ben de toplarken hep buna bakıyorum. Bir de fiyat takip siteleri ve forumlardaki hazır sepet önerilerini kontrol et, güzel kombinler yakalanıyor 💻
Kanka işlemci tarafında ise şu mantık çok işine yarar:
Oyun ağırlıklı ve fiyat/performans istiyorsan genelde AMD çok tatlı oluyor, çok çekirdekli modelleri sayesinde yayın + oyun işini aynı anda götürüyor. Render, video montaj, yazılım derleme gibi işlerle de uğraşacaksan yine AMD tarafı baya mantıklı.
Tek çekirdek performansı kritik olan, e-spor oyunları gibi yüksek fps isteyen senaryolarda ise Intel tarafı da gayet güçlü duruyor. Ama 60–70k bandında ikisini de çok rahat güçlü bir ekran kartıyla eşleştirebiliyorsun, yanlış yapman zor aslında 😄
Kanka ben olsam bu bütçede, iyi bir oyuncu monitörü + güçlü ekran kartı + orta-üst seviye bir AMD işlemci kombinine yönelirdim, işlemciden biraz kısmak yerine monitör ve ekran kartına ağırlık vermek uzun vadede daha mutlu ediyor 🎮🖥️
Cevap
2Cevap
Amd mi intel mi diyen kaldi mi ya 5060 ekran karti 7600 islemci 1 tb ssd beyax sistem kasa ddr4 4 32 gb ram bir dumenden beyaz bi kasa
Anakart tan pek anlamıyorum nelere dikkat etmem lazim
Youtube a gir paranı yaz kasa toplama yaz
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?