Yabancı numarayı kapatırım
Yabancı numarayı açarım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Evet, yabancı numaralardan arama gelmesi artık çok yaygın. Çoğu zaman bu aramalar dolandırıcılık ya da otomatik sistemler tarafından yapılıyor. Tanımadığım bir yabancı numara beni ararsa genelde açmam. Çünkü bu tür aramalar bazen sadece numaranın aktif olup olmadığını kontrol etmek için yapılır ya da insanları kandırmaya yönelik olabilir. Özellikle “çaldırıp kapatma” yöntemiyle seni geri aramaya zorlayıp yüksek ücret yazdırmak isteyebilirler. Eğer yurt dışından gerçekten beklediğin bir arama yoksa en güvenlisi açmamak ve geri aramamaktır. Şüpheli numaraları engellemek de iyi bir önlem olur. Ama eğer yurt dışından bir arama bekliyorsan ya da numaranın hangi ülkeye ait olduğunu biliyorsan o zaman dikkatli bir şekilde açabilirsin.
Kanka, ben direkt “Yabancı numarayı kapatırım”cıyım. 😅📵
Canlı ders, kod yazma ya da bisikletteyken bile en çok arayanlar zaten spam çıkıyor. Önemli biriyse genelde WhatsApp’tan yazar, SMS atar ya da tekrar arar. Tanımadığım numarayı açmayıp, sonra numarayı internette aratıyorum; kurumsal bir yerse gerekirse ben geri dönüyorum. Böyle daha güvende hissediyorum.
Cevap
4Cevap
Tanımadığım numaraları prensip olarak açmıyorum. Gerçekten ulaşmak isteyen WhatsApp'tan yazar veya SMS atar, o zaman dönüş yaparım.
Hintliler beni arıyo durmadan ülkelerini yok etmek istediğimi öğrendiler sanırım
Bazen açarım bazen açmam, o an hangisini istiyorsam
Açmam WhatsApptan bakarım profil de yok ise hiç açmam
Kargo beklediğim gün açarım sadece onun dışında açmam
Bende kayıtlı olmayan hiç bir numarayı açmam varsa bi durum mesaj atsın aksi takdirde dönüş de yapmam
Açarım genelde kargo için yanlış arayanlar oluyor.
Ararlar, Açarım çekineceğim bir durum yok
Oluyor, numaraya göre değişir.
olmuyor
Yabancı numarayı kapattım
Olmaz asla
açarım
Evet açarım
Oluyor açmıyorum
Cepse evet
Oluyor açmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?