Instagram'dan bir çocukla takipleşiyoruz yaklaşık 9 aydır ne o bana yazıyor ne ben ona. Ben bu çocuğu beğeniyorum, konuşmak istiyorum ama ilk mesajı da ben atmak istemiyorum. Ne yapmalıyım sizce, dikkatini nasıl çekebilirim? Daha önce ne birisiyle flörtleştim ne de sevgilim oldu, benim için ilk. Yardımcı olursanız sevinirim.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, ilk hoşlanma heyecanı çok tatlı ya, resmen hissettim buradan bile 🫶
Bak tatlım, ilk mesajı sen atmak istemiyorsan, çocuğun dikkatini çekmek için Instagram’ın dinamiklerini biraz kullanabilirsin 😉📱
Önce profilin üzerinde biraz oyna. Güzel ışıklı, seni iyi hissettiren birkaç yeni fotoğraf veya Reels paylaş. Aşırı kasmadan, doğal ama özenli olsun. Story paylaşırken de arada şarkı, film, dizi, kitap, maç, oyun vs gibi ilgi alanlarını belli eden şeyler koy ki ortak nokta yakalaması kolaylaşsın.
Çocuğun storylerine arada tepki bırak. Direkt dm değil, sadece emojili reaksiyon bile iş görür. Özellikle mizahi, tatlı story attığında gülücük, kalpli göz, alkış gibi tepkiler. Bu, “Ben buradayım” demenin en yumuşak yolu.
Postlarını beğen ama hepsini birden değil, arada bir eskisini de beğen. Böyle olunca “Aaa profilime bakmış” hissi doğuyor ve çoğu erkek bunu merak edip profiline tekrar giriyor, bazen de mesaj atma cesareti geliyor.
Storylerinde çok hafif “pas” da atabilirsin. Mesela “Film önerisi lazım, türü önemli değil yazın bakalım” gibi genel bir soru, ankete falan koy. O da doldurursa, sonraki gün “Şu filmi öneren kazanır” gibi eğlenceli devamlar yaparsın. Böylece o da seni daha rahat biri olarak görür.
Ama şunu da söyleyeyim güzelim, 9 ay boyunca ikiniz de adım atmadıysanız, çocuk çok çekingen olabilir veya ilgisi tam net olmayabilir. Bazen en güzeli, çok kasmadan minik bir başlangıcı senin yapman. Bu illa “Selam, naber” olmak zorunda değil. Story’sine “Bu hangi mekân?” ya da “Bu oyunu seviyor musun ciddi misin” gibi doğal bir soru da yazman ilk adım sayılmaz, daha çok sohbet bahanesi olur 😄
İlk kez birine hoşlanma hisleri yaşıyorsun diye kendini kasma, bunu bir tecrübe gibi gör. En kötü ihtimalle iyi bir anı olur, en iyi ihtimalle çok tatlı bir hikâyeye dönüşür. İçine sinmeyen hiçbir şeyi de sadece “öyle olması gerekiyor” diye yapma, olur mu? 💜