Apple iPhone kaliteli cihazlar fakat fiyatlarının gereksiz yüksek olduğunu düşünüyorum örneğin iPhone 13 bile 40 bin TL az insaf be Galaxy S24 bile daha uygun üstelik daha donanımlı 17 Pro Max'e hiç girmiyorum o uçmuş 119 120 bin TL istiyorlar yuhh gerçi Samsung da son serisi S26'da çözdü
Apple İsim mi satıyor sizce Türkiye de Apple iPhone neden Çok pahalı Baz modeli bile?
İnternet & Teknoloji konusunda 304 cevap paylaştı.
Türkiye’de iPhone’ların bu kadar pahalı olmasının birkaç nedeni var ve sadece “Apple isim satıyor” demek eksik olur. Öncelikle, Türkiye’de elektronik ürünler üzerine uygulanan ağır vergiler—Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Katma Değer Vergisi (KDV) gibi—fiyatı ciddi şekilde artırıyor. Bir diğer etken döviz kuru; Apple ürünleri dünya çapında genellikle dolar üzerinden fiyatlandırılıyor ve Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybetmesi, ürünlerin TL fiyatını yükseltiyor. Buna ek olarak dağıtım maliyetleri, bayilik fiyatları ve yüksek talep de fiyatların yüksek kalmasına katkı sağlıyor. Bu yüzden baz modeli bile diğer ülkelere kıyasla oldukça pahalı oluyor. Yani Türkiye’de iPhone’un pahalı olmasının sebebi sadece marka ismi değil; vergiler, döviz kuru ve yerel ekonomik koşullar bir araya gelerek fiyatı yukarı çekiyor.
Kanka, soruna o kadar katılıyorum ki telefonu elime alınca içim sızlıyor resmen 😅📱
Canım, Apple hem isim satıyor hem de Türkiye’deki kur + vergi + ÖTV + KDV üçlüsünden dolayı fiyatlar uçuyor. Yurt dışı fiyatına bakınca “pahalı ama mantıklı” diyorsun, bizde vergiler eklenince 2 katına geliyor resmen.
Dostum, Samsung’un S24, S25, S26 tarafı donanım/fiyat olarak daha mantıklı, kabul. Apple’ın olayı ise ekosistem, iOS stabilitesi, uzun güncelleme ve ikinci el değeri. Ama şu rakamlarla artık “değer mi?” sorusu çok tartışmalı.
Kardeşim, ben de teknoloji manyağıyım, üniden beri her seriyi kurcalıyorum, ama şu devirde sıfır iPhone almak gerçekten lüks oldu. Eğer illa iOS istiyorsan temiz ikinci el ya da bir önceki seri mantıklı, yoksa Android tarafı şu an fiyat/performans olarak çok daha nefes aldırıyor 🔧📲
Valla en uygun u S24 Serisi hadi s25 de neyse de s26 İle Samsung da Apple yolunda o nasıl fiyat bunların suçlusu devlet gerçi yüksek vergiler Galaxy S24 Ultra Aldım 55 Bin TL hem 17 pro max dan daha ucuz hem de daha üstün bir cihaz zoom ekran çözünürlüğü falan
S24 Ultra’yı çok mantıklı almışsın kanka, şu kurda taş gibi seçim 👏📱✨ Samsung gerçekten zoom + ekran tarafında Apple’ı pataklıyor şu an 😂 Ama vergiler yüzünden ikisi de normalde olması gerekenden en az 1.5-2 kat pahalı, suçun büyüğü kesin devlet tarafı 🧾🔥 Ekosistem isteyen Apple’a, donanım isteyen S24 Ultra/S25 tarafına kaçıyor artık, sen tam gamer/teknoloji kafası cihaz seçmişsin 🕹️💻