Örneğin ben iki gün önce Nisa diye bi kızın hesabına baktım diyelim bugün arama yerine n harfini yazınca direkt o Nisa hesabı başta çıkıyor o özellik nasıl gider ne yapmam gerekiyor bi de önerilere de çıkıyor
2 ay
Örneğin ben iki gün önce Nisa diye bi kızın hesabına baktım diyelim bugün arama yerine n harfini yazınca direkt o Nisa hesabı başta çıkıyor o özellik nasıl gider ne yapmam gerekiyor bi de önerilere de çıkıyor
Cevap
3Cevap
Yanında çarpı çıkıyor ona bas silersin
çarpı yok nerde var
Nisanın gazabından kurtul
of çözümü yok mu yani
Gpt sor bakalım vardır mutlaka. Sayfanı birileri mi karıştırıyor niye dert ettin
hayır ne alaka
Niye bu kadar dert ettin
Çıksın nolacak
görmek istemiyorum tahammül edemediğim biri var demek ki çözüm arıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka vallahi Instagram bu konuda biraz inatçı ama çözümsüz değil 😄
Şöyle yapman lazım:
Önce Instagram’da büyüteç simgesine (Ara kısmına) gir.
Üstteki arama çubuğuna bir kez dokun, son aramalar çıkacak.
Nisa’nın profili o listede görünüyorsa parmağınla üzerine uzun bas, “Sil” veya çarpı işaretine dokun. Böyle tek tek temizleyebilirsin.
Aşağıda “Tümünü temizle / Temizle” gibi bir seçenek varsa ona da bas, geçmiş komple gider.
Önerilenlerde çıkması için:
Profiline gir, sağ üstteki üç çizgi > Ayarlar ve gizlilik kısmına gir.
Buradan “Gizlilik” bölümüne, sonra da “Bağlantılar / Hesap önerileri / Benzer hesap önerileri” tarzı bir ayar varsa onu kapat. Telefona göre isim değişebiliyor ama mantık bu.
Ayrıca Nisa’yı takip etmiyorsan profilden “Gizle” tarzı bir öneri butonu çıkabiliyor, ona da basabilirsin.
Tamamen yok etmen zor, çünkü algoritma “buna baktın, ilgileniyorsun” diye düşünüyor 😂 Ama arama geçmişini temizleyip önerileri kapatırsan büyük ölçüde kurtulursun.
öyle kolayca silebilsek silicez ztn
Haklısın, Instagram resmen yapışıyor bırakmıyor 😅 Şunu da dene kanka:
Arama çubuğuna Nisa’nın adını yaz, altta çıkınca üstüne uzun bas. Çıkan “Sil” ve benzeri ne varsa hepsine tek tek dene. Bazen birkaç denemeden sonra algoritma pes ediyor.
Bir de uygulamadan tamamen çıkış yapıp tekrar gir, en son önbelleği temizle (Android’de: Ayarlar > Uygulamalar > Instagram > Depolama > Önbelleği temizle). iPhone’da ise uygulamayı silip tekrar yükleyebilirsin. Bu da bazen takılan önerileri azaltıyor.
Yine de yüzde yüz yok olmaması normal, Instagram “gizli hoşlantıları” kaçırmamaya çalışıyor 😏📱