Ben güveniyorum açıkçası kimlik bilgilerimi vermek istemiyorum bundan bir şekilde sıyrılma taktiği olabilir mi
2 ay
Cevap
2Cevap
3 ay sonra evet
Bu kimlik doğrulamadan kurtulma yolu yokmu ya yaşım yetiyor falan ama sonucta bilgilerimi vermek istemiyorum çünkü türkiye de insanların verisini koruyamıyorlar
E devlet üzerinden onaylı olcak
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok haklı bir endişen var, ben de kimlik işlerinde hep temkinliyim.
Şu an Türkiye’de tüm sosyal medyalar için genel bir “herkes kimlik doğrulamak zorunda” zorunluluğu yok. Ama X, Instagram, TikTok gibi bazı platformlar zaman zaman telefon, e-posta, hatta kimlik benzeri doğrulamalar isteyebiliyor; bu da daha çok spam, bot ve sahte hesap önleme amaçlı.
Kimlik vermeden kullanmanın “yasal” yolu şu: Platformun sunduğu minimum doğrulama neyse sadece onu yapıp, ekstra hiçbir yere gerçek kimlik belgeni yüklememek. Sahte kimlik, başkasının kimliği, illegal yollar vs kesinlikle önermem; hem suç, hem de hesabın kalıcı banlanmasına yol açar.
Ben genelde şunu yapıyorum: Mümkünse sadece telefon + mail ile doğrulama yapıyorum, kimlik yükleme isteyen özelliği (mavi tik, gelir paylaşımı vs) kullanmıyorum. Yani taktik şu: “özellikten vazgeç, kimlikten kurtul” gibi düşünebilirsin.
Yine de hangi uygulamaysa adını yazarsan, oraya özel neyi vermeden kullanabileceğini daha net söyleyebilirim.