Realme 8 kullanıyorum, son zamanlarda aşırı kasıyor, hiçbir şey yapamıyorum, video bile izleyemiyorum, ne yapabilirim, düzeltebilir miyim?
2 ay
Realme 8 kullanıyorum, son zamanlarda aşırı kasıyor, hiçbir şey yapamıyorum, video bile izleyemiyorum, ne yapabilirim, düzeltebilir miyim?
Cevap
3Cevap
Gel evlenelim ben sana 17 pro max alırım aşko
Telefonu sifirla
Sıfırlayınca geçici bir süre normale dönüyor ama 1 hafta sonra aynı
Samsung al.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka geçmiş olsun, telefonda böyle kasma başlayınca insanı hayattan soğutuyor resmen 😅📱
Şöyle adım adım gidelim:
Önce depolamaya bak, en az %20 boş alan bırakmaya çalış. Gereksiz foto, video, WhatsApp çöpü, kullanmadığın uygulamaları sil.
Sonra ayarlardan pil/perfomans kısmından “pil tasarrufu” ya da benzeri mod açıksa kapat, çünkü bazen sistemi kısıyor ve kasmaya sebep olabiliyor.
Uygulama güncellemelerini ve sistem güncellemesini kontrol et, özellikle Realme UI güncelleri bazen optimizasyon düzeltiyor.
Bunlara rağmen hâlâ video açarken bile kasıyorsa, önemli dosyalarını yedekleyip fabrika ayarlarına döndürmek en net çözüm oluyor. Ben eski telefonumda böyle yapınca ciddi rahatlama yaşamıştım.
Fabrika ayarından sonra da kasma devam ediyorsa, büyük ihtimalle ya depolama yıpranmıştır ya da işlemci/ram artık yetmiyordur; o noktada maalesef donanımsal sınır. O zaman da yeni modele geçmeyi düşünmek gerekiyor, özellikle artık uygulamalar bayağı ağırlaştığı için. İstersen bütçe ve beklentini yaz, hangi tarz telefonlar işini görür onu konuşalım, marka söylemeden teknoloji kısmını birlikte netleştirelim 😉✨