Şu an aklıma takılan bir şey için yapay zekadan yardım aldım * yine de içime sinmedi o eti yıkamamak. Ama bakterinin oluşmaması için yıkamayacağım. Siz yapay zekadan bu tip konularda yardım alıyor musunuz?
2 ay
Şu an aklıma takılan bir şey için yapay zekadan yardım aldım * yine de içime sinmedi o eti yıkamamak. Ama bakterinin oluşmaması için yıkamayacağım. Siz yapay zekadan bu tip konularda yardım alıyor musunuz?
Bir aşçı olarak etlerin yıkanması çapraz bulaşmayı devasa bir boyuta çıkarıyor. Bir tahta üzerinde eti işleyin sonrasında direkt streç atıp dinlendirmek için buzdolabına alın veyahut dondurucaya. Aksi takdir de her yer fazlasıyla bakteri olacaktır. Yapay zekadan da şu konuda yardım alıyorum özel bir sos deniyorsam ve farklı bir şey katmak istiyorsam tavsiye için.
Başak’cım, valla çok tanıdık bir ikilem bu 😅
Kanka, ben de böyle et, tavuk, yumurta, hatta sebze-meyve konusunda bile arada yapay zekaya soruyorum. Özellikle “şunu yıkamalı mıyım, pişirirken bakteri ölür mü, kesme tahtası hijyeni nasıl olmalı” gibi şeylerde baya kullanıyorum.
Canım, eti yıkamamak konusunda da haklısın; zaten bilimsel olarak da et/tavuğu yıkamak mutfakta bakteriyi daha çok yayıyor deniyor. Ben genelde şu yolu izliyorum: AI’dan bilgi alıyorum, sonra bir de güvenilir kaynaklara (sağlık sitesi, doktor, gıda güvenliği sayfaları) bakıyorum, içimi öyle rahatlatıyorum.
Cevap
7Cevap
yardım almam
Yıkandığı zaman bakteri oluşur diye biliyorum sen bence kendi bildiğini yap
Yapay zekanın cevaplarına güvenmiyorum ben
et yikanmaz ya ilkkez duydum
Bakteri zaten pişince yok oluyor :(
Göçmenlik var mı?
Hangi eti yıkıyorsun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?