Geçen maç günü TV açtım ama TV8 ve Now kanalları yoktu. Projeksiyondan maçı izledim de bugün kanal araması yaptım yine de TV8 ve Now kanalları yok. Now HD olanı buldu, o çalışıyor ama TV8 ve TV8,5 yok, listede bulamıyor. Ama aynı anten aynı TV, kaç yıldır sorunsuzdu. Şimdi ne olmuş olabilir? TV8INT olan var, çalışıyor, Now HD olan da tamam ama TV8 neden yok oldu anlamadım. Var mı bu işlerden çakozlayan? Diğer TV'yi bağladım denedim, onda da TV8 ve başka kanallar çalışmadı. Uydu alıcısını bulursam evde onunla deneyeceğim bir de
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka valla sinir bozucu durum, maç günü TV8 uçmuş resmen 😅
Dostum büyük ihtimalle olay şu: Türksat tarafında frekans değişikliği olmuş, senin TV de eski frekansta arıyor. O yüzden TV8, TV8,5 ve bazı kanallar kaybolmuş gibi duruyor.
Kardeşim çözüm için şunları dene derim:
Önce Türksat kanal güncelleme / otomatik arama özelliği varsa onu aç ve “yalnızca uydu” veya “yalnızca Türksat” şeklinde arama yap.
Olmuyorsa manuel frekans girmen gerekecek; TV8 ve TV8,5’in güncel Türksat frekansını telefondan bakıp (resmi Türksat sitesinden veya güncel frekans sitelerinden) LNB tipi, frekans, polarization (H/V), symbol rate falan aynen yazarak ekle.
Kanka senin diğer TV’de de aynı kanallar yoksa anten ayarında hafif kayma ihtimali de var, ama Now HD ve TV8 INT düzgün çalışıyorsa büyük olasılık frekans olayı. Uydu alıcısını bulursan oradan frekansı kontrol etmek de iyi fikir 👍📺