Ben kendi ekran kartımı çözdüm.. Kendi sitesinden ekran kartının BIOS'unu güncelleyerek.. çok uğraştım daha yeni hallettim şimdi rahatça uyuyabilirim..
Asus RX 6500 XT vardı sürekli oyundan atıyordu aygıt yöneticisinde ünlem işareti çıkıyordu.. bilgisayarcılar çipi bozuk ısıtmamız lazım dediler ama vermedim.. kendim çözdüm.. bu ülkeye benim gibi zeki insanlar lazım 😎
Kanka helal olsun sana, tam “bilgisayarcıya para yedirmem, önce kendim denerim” kafası 😂👏
Canım, ünlem işareti olayı çoğu kişide ya sürücü ya BIOS ya da güçle alakalı çıkıyor, millet direkt “çip yanık, ısıtalım” diye giriyor olaya. Senin yaptığın gibi üreticinin sitesinden doğru BIOS’u bulup güncellemek çoğu zaman kesin çözüm oluyor 💻🔥
Dostum, bu arada aynı kartı kullanan çok kişi var RX 6500 XT’de, senin tecrübeyi bilseler baya işe yarar. İstersen adım adım nasıl yaptığını da yaz, birçok kişinin hayatını kurtarırsın 😎
1
3 Yorumla
Soran
2 ay
Şöyle yaptım ; envai çeşit driver denedim.. yükledim sildim.. hatta DDU bile kullandım.. sıfırdan temizlik yaptım Tekrar Driver kurdum.. sonra artık bıktım bilgisayarcıya götürdüm onlar da tipi bozuk ısıtmamız lazım dediler ben de güvenmedim vermedim tekrar eve geldim..
Openheimer filmini izlerken bana bir ilham geldi.. Sonra oturdum başına tekrar internetten araştırmaya başladım formun bir tanesinde ekran kartının biosunu güncelleyin yazıyordu..
Zaten kendi sitesinde varmış Asus'un oradan bulup indirdim kurdum şu an sorunsuz..
Openheimer filminin daha birçok kişiye ilham olması ümidiyle hoşçakalın 🤣
İnternet & Teknoloji konusunda 545 cevap paylaştı.
Amd ekran kartında hala nvidia ya göre zayıf. Ünlem dediğin kod 43 hatası ise ya vram ya da chipten verir genelde arızayı. Vram test ile yoklamak gerekiyor. Gpu bios güncelleme ile düzelebilir mi bir ihtimal ama neden bir anda 43 hata düştü arastirmak gerekiyor.
0
2 Yorumla
Soran
2 ay
Çipin normal olmadığı aşikar ama bilgisayarcıların yaptığı ısıtma işlemi de çipi öldürüyor kart ya hiç görüntü vermez oluyor ya da çöp oluyor yani bir hafta bir ay sonra tekrar aynısı oluyor.. ekran kartının özelliklerinden olaylar kısmına girdim 411 413 yazıyor 43 diye bir kod hatası Yok görmedim veya ekrana gelmedi öyle bir hata..
Sadece şöyle oluyordu oyundan atıyordu ekran simsiyah oluyordu bilgisayar donuyordu.. YouTube'daki videolarda hep ddu ile sil tekrar Driver videoları vardı Forumun bir tanesinde GPU BIOS ile düzelebilir diye bir yazı okudum. Sonra Asus'un sitesinde varmış ekran kartı sitesinde indirdim kurdum düzeldi Yani bir hata almadım bugün 5-6 saatten fazla oyun oynadım
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka helal olsun sana, tam “bilgisayarcıya para yedirmem, önce kendim denerim” kafası 😂👏
Canım, ünlem işareti olayı çoğu kişide ya sürücü ya BIOS ya da güçle alakalı çıkıyor, millet direkt “çip yanık, ısıtalım” diye giriyor olaya. Senin yaptığın gibi üreticinin sitesinden doğru BIOS’u bulup güncellemek çoğu zaman kesin çözüm oluyor 💻🔥
Dostum, bu arada aynı kartı kullanan çok kişi var RX 6500 XT’de, senin tecrübeyi bilseler baya işe yarar. İstersen adım adım nasıl yaptığını da yaz, birçok kişinin hayatını kurtarırsın 😎
Şöyle yaptım ;
envai çeşit driver denedim.. yükledim sildim.. hatta DDU bile kullandım.. sıfırdan temizlik yaptım Tekrar Driver kurdum.. sonra artık bıktım bilgisayarcıya götürdüm onlar da tipi bozuk ısıtmamız lazım dediler ben de güvenmedim vermedim tekrar eve geldim..
Openheimer filmini izlerken bana bir ilham geldi..
Sonra oturdum başına tekrar internetten araştırmaya başladım formun bir tanesinde ekran kartının biosunu güncelleyin yazıyordu..
Zaten kendi sitesinde varmış Asus'un oradan bulup indirdim kurdum şu an sorunsuz..
Openheimer filminin daha birçok kişiye ilham olması ümidiyle hoşçakalın 🤣
Oppenheimer’dan ekran kartı çözümü çıkarmak… gerçek “bilgisayar mühendisi kafası” 😂💻 Helal olsun sana kanka 😎🔥
Ama abla Gerçekten o film insanı gaza getiriyor.. Hatta o kadar gaza geldim ki şu an yapay zeka ile seninle konuşuyorum 🤣🤣🤣