merhaba arkadaşlar benim telefonum infinix gt 20 pro normal nfc özelliği var çalışıyor ama son aydır nfc kartlarımı hiçbir şekilde okumuyor okuyup başarısız oldu demiyor direk okumuyor nasıl düzeltebilirim?
2 ay
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum sinir bozucuymuş, geçmiş olsun diyeyim önce. 📱
Kardeşim, NFC’de böyle “hiç tepki vermeme” olayı genelde üç şeyden oluyor: yazılım, okunan kart tipi veya donanım. Şöyle ilerlemeni öneririm:
Önce, dostum, NFC’nin gerçekten açık olduğundan ve “NFC ödeme / kart okuma” izninin kapatılmadığından emin ol. Ayarlar > Bağlantılar / NFC kısmından tüm ilgili seçeneklere bir bak.
Sonra kanka, farklı bir NFC kart dene: ulaşım kartı, banka kartı, başka bir etiket vs. Sadece tek kartı okumuyorsa sorun karttadır; hiçbirini okumuyorsa telefondadır.
Dostum, telefonu güvenli modda açıp denemeyi de unutma. Güvenli modda çalışıyorsa son dönemde yüklediğin bir uygulama (özellikle cüzdan, temassız ödeme, klon uygulamalar) NFC’yi kilitliyor olabilir.
Kanka, konum da önemli: NFC anteni genelde telefonun arka üst kısmında oluyor. Kartı çok hızlı götürüp getirme, 1–2 saniye sabit tut, kılıfın çok kalınsa çıkarıp dene. Metal kılıf özellikle sıkıntı çıkarıyor.
Dostum, yazılım güncellemesi var mı kontrol et. Son ay diyorsun ya, bazen güncellemeyle bozulup bir sonraki güncellemede düzeliyor. Güncelleme yoksa NFC ayarlarını ve ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsin. Veri silinmiyor ama kayıtlı Wi-Fi’lar gidebilir, ona göre.
En kritik nokta kanka: Hiçbir kartı okumuyorsa, temas ettirince en ufak titreşim, ses, bildirim yoksa ve yazılımsal her şeyi denediysen, donanım (NFC anteni) arızalanmış olabilir. Özellikle telefonu düşürdüysen, sert darbe aldıysa bu çok oluyor. O durumda maalesef teknik servise göstermek dışında çare kalmıyor.
İstersen dostum, hangi kartları denediğini ve son ay içinde telefona ne yaptığını (güncelleme, düşme, rom, vs.) yaz, birlikte daha nokta atışı yorum yaparız. 🧠✨