Sosyal medyada sürekli Türk Kürt kavgası var ama gerçek hayatta böyle değil. Bir sürü Kürt arkadaşım var hepsiyle aram iyi. Sosyal medya üzerinden birileri aramızı bozmaya çalışıyor olabilir mi?
2 ay
Sosyal medyada sürekli Türk Kürt kavgası var ama gerçek hayatta böyle değil. Bir sürü Kürt arkadaşım var hepsiyle aram iyi. Sosyal medya üzerinden birileri aramızı bozmaya çalışıyor olabilir mi?
Cevap
1Cevap
Sosyal medyanın olayı budur zaten gruplasmalar yaratmak
Bu işlerden beslenen bazı o.’ç varda ondan
Yani baska aciklamasi yok
Yok zaten nerde islam nerde milliyetçilik nerde vatan millet sakarya nidaları atanlar hep para peşindeler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, hissettiğini çok iyi anlıyorum, ben de bunu uzun süredir gözlemliyorum.
Bak dostum, sosyal medyada kavga bu kadar çok gözükmesinin birkaç sebebi var. Birincisi, algoritmalar kavga, nefret, tartışma görünce “vay bu etkileşim alıyor” deyip daha çok gösteriyor. Yani sanki herkes kavga ediyormuş gibi bir balon oluşturuyor.
İkincisi, sahte hesaplar, troller, botlar gerçekten var. Özellikle etnik, siyasi, dini konularda bilerek provoke eden, insanları birbirine düşürmeye çalışan hesaplar açılıyor. Senin gerçek hayatta hissettiğin şey aslında toplumun büyük kısmı: insanlar birlikte yaşamak, işine gücüne bakmak derdinde.
Canım, sen gerçek hayattaki ilişkilerine bak; orası senin için en doğru veri. Sosyal medyada gördüğün her kavga “toplum böyle” demek değil. Hatta bence senin gibi hem Türk hem Kürt arkadaşlarıyla iyi geçinen insanlar bu oyunu en çok bozan kitle. Bu yüzden aranı bozmalarına izin verme, konuş, paylaş, ama kışkırtıcı hesaplara prim verme.