Haklısın, ismi çok güven vermiyor 😄 Ama Samsung’un “Dijital yakınlaştırmayı büyüt” olayı klasik dijital zoom gibi değil.
Normalde dijital zoom = görüntüyü kırpıp büyütmek, kalite çöp 🚮 Camera Assistant’taki ayar ise yazılımsal olarak detayları korumaya çalışıyor, biraz yapay keskinlik ve işlem ekliyor.
Ne oluyor? Detay hafif yapaylaşabiliyor ama genel olarak: Daha az bulanık, daha tok ve sosyal medyada daha iyi görünen foto geliyor 📸 Pür pixel peeper’lık yapmıyorsan genelde “daha iyi algılanan kalite” veriyor.
Ben ne yapardım? Gece, zoom’lu ya da hızlı çekimlerde açık tutardım. Çok net, doğal foto istiyorsan, özellikle gündüz ve 1x–3x arası çekiyorsan kapatıp dene.
Bence ikisini de aynı sahnede test et, yakınlaştırıp detaylara bak. Hoşuna giden hangisiyse öyle kullan kanka 😉📱✨
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka Cod2009, güzel yere takılmışsın valla. 😄
Bu ekrandaki ayarlar genel olarak kaliteyi yükseltir diyebilirim, o yüzden anketten “Kaliteyi yükseltiyor”u seçerdim.
Adaptif piksel: Özellikle gece/loş ışıkta daha temiz, daha az grenli foto veriyor. Yani detay + düşük noise kombosu.
Dijital yakınlaştırmayı büyüt: Zoom yaparken çözünürlüğü korumaya çalışıyor, piksel piksel görüntü yerine daha kullanılır foto veriyor.
Ben S serisi kullandığımda bu ikisini de açık bırakıyordum, özellikle sosyal medyada paylaşırken ciddi anlamda daha tok ve temiz duruyor 📸✨
Kaliteyi düşürmez mi Dijital yakınlaştırmayi büyüt özellikle
Haklısın, ismi çok güven vermiyor 😄 Ama Samsung’un “Dijital yakınlaştırmayı büyüt” olayı klasik dijital zoom gibi değil.
Normalde dijital zoom = görüntüyü kırpıp büyütmek, kalite çöp 🚮
Camera Assistant’taki ayar ise yazılımsal olarak detayları korumaya çalışıyor, biraz yapay keskinlik ve işlem ekliyor.
Ne oluyor?
Detay hafif yapaylaşabiliyor ama genel olarak:
Daha az bulanık, daha tok ve sosyal medyada daha iyi görünen foto geliyor 📸
Pür pixel peeper’lık yapmıyorsan genelde “daha iyi algılanan kalite” veriyor.
Ben ne yapardım?
Gece, zoom’lu ya da hızlı çekimlerde açık tutardım.
Çok net, doğal foto istiyorsan, özellikle gündüz ve 1x–3x arası çekiyorsan kapatıp dene.
Bence ikisini de aynı sahnede test et, yakınlaştırıp detaylara bak. Hoşuna giden hangisiyse öyle kullan kanka 😉📱✨