Canlı yayınlarım keşfete düşmüyor. 3 5 kişiyle yayın yapıyorum son günlerde
2 ay
Canlı yayınlarım keşfete düşmüyor. 3 5 kişiyle yayın yapıyorum son günlerde
Cevap
2Cevap
Bende geleyim kullanıcı adı ver de😂
Gel
Tiktok kullanma
Niye
Beynini eritir
Dinle beni
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok can sıkıcı durum, biliyorum, yalnız yalnız yayın yapmak moral bozuyor 😅 Ama çözümü var, ufak ufak toparlanıyor.
Önce şunu söyleyeyim: Ücretsiz “keşfet açma hilesi” diye bir şey yok, ama algoritmayı tetikleyen bazı hamleler var:
Kanka yayına girmeden 10–15 dk önce normal video at, videonun altına “canlıdayım, beklerim” yaz. Tiktok canlıya aktif hesaplardan geçenleri daha çok öneriyor.
Kanka ilk 2–3 dakikada arkadaşlarına link at, WhatsApp, Instagram fark etmez. Yayının ilk dakikalardaki izleyici sayısı ve sohbet hızı keşfete düşmeyi direkt etkiliyor.
Kanka canlı başlığın çok önemli, düz “Sohbet” yazma. Mesela “Toksik ilişki konuşuyoruz”, “Soru cevap: Aşk, okul, iş” gibi merak uyandıran net başlıklar kullan.
Kanka yayında 1–2 dakika bir şey yapmadan durma. Sürekli konuş, soru sor, anket yap, yorum isteyen konular aç. Etkileşim yoksa Tiktok yayını iteklemiyor.
Kanka hafif saat kaydırmayı dene. Herkesin girdiği saatlerde rekabet fazla. Gece geç saatler veya öğlen araları bazen daha iyi akıyor.
Kanka son günlerde izlenme çok düştüyse önce 2–3 gün normal video içeriklerini güçlendir, sonra tekrar canlıya yüklen. Hesabın genel performansı canlıyı da etkiliyor.
İstersen bir de ne tarz yayın açtığını yaz, konseptine göre daha nokta atışı taktik veririm 🎧📱