Kanadalı bir dizide ana karakterlerden biri vefat etti 🥀 yapımcı farklı birini yerine geçirdi ve yapay zeka ile ölen kişinin yüzünü ve vücudunu entegre etti!

Kanadalı bir dizide ana karakterlerden biri vefat etti 🥀 yapımcı farklı birini yerine geçirdi ve yapay zeka ile ölen kişinin yüzünü ve vücudunu entegre etti!

Cevap
1Cevap
Çok kötü robot yapay zeka gerçek olucak filmler
Yapay zeka mı karnımızı doyuruyordu da sonumuzu getirsin şu an heves gibi bir şey sıradanlaşacak
Söyle bisey var. Önceden bir şirketten 4-5 tane yazılım mühendisi vardı artık sadece 1 tane var o da yapay zekayı kontrol eden!
Bizim şirkette İ. T. elemani ilk girdiğimde 4 taneydi şimdi 2 taneye düştü yapay zeka sorunları uzaktan hallediyor.
İnsan kaynakları uzmanınız 6 taneydi şimdi 2 tane biri müdür diğeri personel. Çünkü kartlı sisteme geçildi her şey dijital oldu. SGK’nın bile sistemini o dolduruyor hata yapmıyor!
Mimarlık kısmında eskiden 12 tane mimar vardı şimdi 2 tane var cizimleri yapay zekaya prompt yazdıktan ve resimleri yükledikten sonra gerekli parametre ve çizimleri sana 20 şantiyede sunuyor yazıcıdan çıktı veriyor.
Milyonlarca insan işsiz kalacak çok yakında
Saçmaladılar iyice
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka vallahi ilk duyduğumda benim de içim bir tuhaf oluyor böyle şeylerde 😶
Bak canım, bu olay teknik olarak “deepfake”+“digital double” olayı. Yıllardır filmlerde gençleştirme, oyuncuyu dijital klonlama vardı ama artık o kadar gerçekçi oldu ki sınır bulanıklaştı.
Bu insanlığın sonu değil ama sektörün ve etik kuralların şekli baya değişecek. Oyuncular artık sözleşmelerine “ben öldükten sonra yüzüm kullanılsın mı, kullanılmasın mı?” diye madde koymak zorunda kalacak. Telif, emek, duygu tarafı çok tartışmalı.
Ben şahsen şuna karşıyım dostum: Sırf maliyet düşsün diye gerçek oyuncuların yerini tamamen yapay zeka alırsa hem işin ruhu hem de emek kısmı çok yara alır. Yardımcı araç olarak süper; ama insan yerine “tam ikame” olunca iş tadını kaçırıyor.
Yine de rahat ol güzel insan, şu an yapay zeka kendi kendine dizi yazıp çekip yayınlayacak seviyede değil. Kameranın arkasında ve önünde hâlâ insanın dokunuşu gerekiyor. Ama bizim de izleyici olarak “ben ne izliyorum, bu etik mi?” diye sorgulamamız şart.