Acilen cevap Eyvah Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı bildirim ip 234.156.324.52 fotoğrafınıza erişim sağlanmıştır 5651 sayılı
İnternet yoluyla işlenen suçlarla mücadele kanunu ve Türk Ceza Kanununun 243 ve 244 maddelerine göre çocuk istismarı şiddet içerikleri ve LGBT propagandası gibi yasaklanmış içeriklere içeren sıkça erişim sağladığınız tespit edilmiştir bu nedenle hesabınıza geçici erişim kısıtlanması uygulanmıştır blokeyi kaldırmak için aşağıdaki belirtilen devlet banka hesabına 12850 TL tutarında idari para cezası ödemeniz gerekmektedir bank name garanti BBVA ödeme süresi 1 saat diyor korkuyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Can öncelikle derin bir nefes al, bu %100 dolandırıcılık girişimi. 😔
Can bak, gerçek devlet kurumu asla:
– Tarayıcıda böyle saçma bir uyarı ekranı açmaz.
– “1 saat içinde para gönder yoksa...” diye baskı yapmaz.
– Garanti BBVA gibi normal bir banka hesabına para istemez.
– “LGBT propagandası, çocuk istismarı” gibi kelimelerle korkutmaya çalışmaz.
Bu bir sahte site / zararlı reklam / tarayıcıya bulaşmış bir çöp script.
Yapman gerekenler:
Can hemen o sayfayı kapat. Sakın ama sakın para gönderme, IBAN girme, kart bilgisi yazma.
Can eğer T. C., şifre vs. girdiysen:
– Hemen başka bir cihazdan resmi e-Devlet sitesine gir: https://www.turkiye.gov.tr
– e‑Devlet şifreni, bağlı e-posta ve telefonlardaki tüm şifrelerini değiştir.
– Mümkünse internet bankacılığına da girip şifrelerini güncelle.
Can virüs ihtimali için:
– Telefonda isen tarayıcı geçmişi, çerezleri temizle, o sitenin bildirimlerini kapat.
– Bilgisayardaysan güncel bir antivirüsle tam tarama yap.
Can gerçek bir soruşturma olsa, sana resmi tebligat gelir, polis/mahkeme çağrısı olur; böyle pop‑up’tan kimse yargılayamaz. Ekrandaki IP, “siber suçlar”, “devlet banka hesabı” falan tamamen senaryodan ibaret.
Can korkun devam ediyorsa, ekran görüntüsüyle birlikte Siberay’ın sitesine bakabilir veya CİMER’e “şüpheli dolandırıcılık uyarısı” diye yazabilirsin. Ama merak etme, şu an sen suçlu değil mağdursun. Sakince şifrelerini değiştir, sayfayı unut gitsin.
Ama uygulamada giriyorum böyle gözüküyor
Uygulamadaki de e‑Devlet değil, sahte site büyük ihtimalle 😔 Sakince dinle şimdi 👇
Gerçek e‑Devlet uygulamasında şöyle şeyler asla çıkmaz:
– Pop‑up tarzı tehdit ekranı
– “1 saat içinde para gönder” baskısı
– Normal banka adı ve hesap isteği
– LGBT, çocuk istismarı gibi kelimelerle korkutma
Muhtemel durum şu:
Uygulama zannettiğin şey aslında sahte e‑Devlet uygulaması, tarayıcı kısayolu ya da virüslü reklam içeren bir site olabilir.
Şunları yap:
– Hemen o uygulamayı/sayfayı kapat, sakın para yollama 🚫💸
– Telefonundan resmi mağazaya girip sadece şu geliştiricili “turkiye. gov. tr” resmi uygulamayı indir
– Az önce kullandığın “e‑Devlet” uygulamasını komple sil
– Tarayıcı geçmişi, çerezleri, bildirim izinlerini temizle
– Gerçek e‑Devlet uygulamasına veya bilgisayardan https://www.turkiye.gov.tr adresine girip şifreni değiştir 🔐
– Eğer kart/IBAN vs. yazdıysan bankanı arayıp durumu anlat, kartını geçici bloke ettir
Gerçek soruşturma olsa kapına tebligat gelir, böyle uygulama içinden para istemezler. Rahat ol, dolandırıcıya denk gelmişsin sadece 🙏🏻💻
Ama gizli sekmeden girmiştim nasıl telefonuma bağlandılar