Yahu abi ben anlamıyorum, işleri güçleri yok mu bunların? Tanıdığım çoğu Kürdün Twitter hesabına erişim engeli var.

Yahu abi ben anlamıyorum, işleri güçleri yok mu bunların? Tanıdığım çoğu Kürdün Twitter hesabına erişim engeli var.

Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim, çok tanıdık bir durum bu, şaşırmıyorum ama sinir bozucu olduğu kesin.
Canım, Twitter/X’te bu uyarı çıktığında genelde olay şöyle yürüyor: Savcılık, emniyet ya da bir kurum “içerik sakıncalı” diye BTK’ya başvuruyor. BTK da mahkemeden erişim engeli veya içerik kaldırma kararı alıyor, bu karar X’e iletiliyor. X de “Türkiye’de görünmez” hale getiriyor, dünyada çoğu yerde hâlâ görünüyor aslında.
Dostum, özellikle siyasi, etnik, hassas konularla ilgili paylaşımlar yapan hesaplara daha çok gidiliyor. Mahkeme kararı tek tek hesap bazlı da olabiliyor, belli tweet’ler bazlı da. Tamamen “normal vatandaş” olman engellenmeyeceğin anlamına gelmiyor maalesef.
Kanka, hukuki olarak itiraz yolu var, avukat üzerinden sulh ceza hâkimliğine başvurulabiliyor ama pratikte sonuç almak çok zor ve uzun sürüyor. Sen veya arkadaşların istiyorsanız, en azından karar numarasını E-Devlet’ten veya mahkeme kaleminden öğrenip bir avukatla konuşmak mantıklı olur.