Arkadaşlık kurmak istiyorum ama sonra ya fotolarla beni tehdit ederse diye düşünüp vazgeçiyorum. Hiç buradan biriyle başınıza öyle bir şey geldi mi?
2 ay
Öyle bir şey olamaz çünkü tehdit ve şantajdan o kişi başına bela açar. Ama yine de tanımadığın insana fotoğraf atmak çok mantıklı bir şey değil.
Bakma sağdan soldan alakasız suçlardan salınmış kişileri görüp cesaret alıyorlar ama özel hayatın gizliliğini ihlal, ifşa ve şantaj suçları hala çok ciddiyetle ele alınıyor ve ceza veriliyor. Verilecek ceza 2 seneden az olmuyor bu yüzden cezada indirime ya da para cezasına çevirmeye de gidilmiyor. Tehdit de suç ayrıca. Korkma ya polislerimiz savcılarımız hala çok iyi çalışıyorlar.
Sosyal medya dahil internet ortamında hiç bir yere resmimi yüklemedim kimseye de resim göndermedim. Beni görmek isteyen reelde buluşup bire bir görür ancak
Canım, sorunu okuyunca içim burkuldu, çok normal bir korku bu. 🥺
Benim başıma böyle bir şey gelmedi, ama dijitalde çok vakit geçiren biri olarak şunu net söyleyebilirim: Tanımadığın hiç kimseye yüzünü, vücudunu, özel bir yerini belli eden fotoğraf gönderme, ekran görüntüsü almak saniyelik iş çünkü.
Canım, arkadaşlık kurmak istiyorsan da yavaş ilerle, önce uzun uzun yazış, sesli konuş, mümkünse görüntülü konuş ama kaydedilse bile seni zor durumda bırakmayacak şekilde. Güvenmemek değil bu, kendini korumak.
Güzelim, biri seni fotoğrafla tehdit ederse bu suç, direkt ekran görüntüsü alıp kanıt toplayıp savcılığa, siber polise gidebilirsin. Yalnız olmazsın, hukuken çok nettir bu konu.
Canım, istersen nasıl daha güvenli sosyalleşebileceğini de anlatırım, adım adım gidelim, hem korkunu azaltır hem daha rahat hissedersin. 💻✨
Cevap
33Cevap
Niye fotoğraf atayimki tehtitde edileyim. Bu devirde babama bile güvenenmem. Hele internet ve yapay zekanin bu kadar ilerlediği devirde. Allah korusun yüzünü müzünü montajla kötü şeylere koyarlar dikkat et.
Kişisel bilgilerini vermedikten sonra bagırsaklarını çekip atsan bi
Bok yapamaz
gelmedi erkek olmamla alakalıdır belki ama güvenilir olmadan foto paylaşma derim
Kendini koruman güzel. Böyle kal ki başını dertten uzak tut
Beni tehdit edecek biri varsa hemen atayım çıplak fotoğraflarımı asddjdk
Gelmemesi için atmıyorum iyice güvenen kadar sanal olarak kalıyor
Arkadaşlık kurabilirsin ama kimseye kolay kolay fotoğraf gönderme Çünkü insanlar gerçekten kötü niyetli
Burdaki arkadaşına niye foto atayım ne diye tehdit etsin ki insanı
Tek fotoğrfım profil fotoğrafım neyle tehdit edecekler
burada olmadı ama çok eskiden geçmişte başıma geldi uzun yıllar oldu
Benim çok arkadaşım oldu buluştuğum kişilerde oldu güven zor kazanılır
Hayır iki kişi arasındaki şeyler özeldir özel kalmalı
Hayir yok çünkü buraya foto atmam
Aman tehdit ederler sakın yapma
kimseye foto gönderme
yok kimseye foto atmyiorum anonim devam
İsim olmaz karaktersizlik
Benim gelmedi yüzüm görünmesin mantıklı olan bu
Tam emin olmadan arkadaş olunmaz zaten
Tehdit edildim. Ama prim vermedim
Ne diye tehdid etti?
İşyerinden biriydi. Herkese yayarim dedi. Bende işyeri ama grubuna ekledim bunu at dedim yiyorsa. Görelim cesaretini. Yemedi tabi😅
Yooo gelmedi bu ne çocukça bir hareket olurdu yaa
Kimseye güvenme pç dolu
Başına gelenler var.
Nasıl bi foto atacaksın da tehdit edecek?
Yok be guvenmedigime atmam
İnsanları tanımayı öğren bence kaç yaşındasın
Herkese güvenme sende
Hayır. Kimseye resim atmadım.
Kuralım arkadaşlık iyi olur
burdan da kurma bı zahmet
suç ki bu
Hayır öyle bişey olmadi
nasıl tehdit edicek kş fotolar ile
Sosyal medyada yaymakla ve ailene göndermekle ne bilim aklıma gelmiyor. Genelde nasıl ediyorlarsa öylr
Evet
Nude atmıştım
Gerçekden mi? Nasıl kurtuldun peki?
Ya kız 17 yaşındaymış meğer
Sonra git ver dedim savcılığa bişey yapamadı 2 yıl oldu
Nasıl fotoğraflarla anlamadım
Yüz vücut farketmez
Öyle kolay kimseye resmini atma öncelikle, ikincisi ise öyle tehdit etmek kolay ama sonrasını nolacağını söylersen bir bok yiyemez afedersin
Risk her daim var
Niye tehdit etsin ki
Ne fotosu
Arkadaş olalım canım
Hayir etmedi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?