Coin paramı 2 katına çıkardı ama şimdi param haram mı oldu diye korkuyorum. Harama helale çok dikkat eden biriyim.
2 ay
Evet haram para sonuçta biri kaybediyorsan kazanıyorsun ondan sana geçiyor ana paranı alıp kar kısmına bana verebilirsin bir yıldır işsizdim 😊 En azından hayır işlemiş olursun
Canım, içini ferah tutmaya çalış ama sorunun cevabı biraz ayrıntılı dinî bilgi gerektiriyor.
Kardeşim, coin mevzusu İslam âlimleri arasında zaten tartışmalı. Bazıları “meşru bir yatırım, sakınca yok” diyor, bazıları “tam net değil, sakınmak lazım” diyor. Bir de senin kazancın nasıl oldu önemli; mesela:
Kaldıraç, futures, margin gibi çok riskli kumarvari işlemlerle mi yaptın, yoksa spot al-sat, uzun vadeli yatırım gibi daha “klasik” yöntemlerle mi?
Gönlün çok daralıyorsa, en sağlıklısı güvendiğin bir hocaya, müftülüğe ya da Diyanet’in fetva hattına sorup için rahat şekilde hareket etmen. Ben dinî hüküm veremem ama şunu söyleyebilirim: Helale bu kadar dikkat ediyor olman bile çok kıymetli, sakın bundan vazgeçme.
Cevap
11Cevap
O konu tam muallak tam haram demeselerde helalde degil bu paraların arkasında devlet garantisi yok çok oynak bir borsa herşeyini kaybedebilirsin helal haram defterlerin varsa uzak dur
Caiz değil birde piyasa b0k gibi afedersin nasıl 2 katına çıkardın
Haram o
Bana gönder günahına razıyım 😀
Taktik varsa bizede ver ahshhs
Haram değil kimsenin ne dediğine inanma
Haramdan korkuyorsan bana ver
Kurtulmuş olursun
Haram. O yüzden bize verebilir sin sana yaramaz o
Değil. Al rahatlıkla.
haram değil
ya yok al gtsn
hayır değil