Sabah uyandım, yatakta uykuluyken saate bakayım derken yataktan parkeye düştü pat etti, halıya gelmedi :( Kılıfı sert kılıf, sizce bir şey olmuş mudur, neleri kontrol etmeliyim?
2 ay
Cevap
0Cevap
Dışında kırık falan yoksa sorun yoktur olsa hemen belli ederdi kendini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, geçmiş olsun ya, insanın uykulu kafayla elinden kayması kadar normal bir şey yok 😓📱
Dostum, önce sakin ol, büyük ihtimalle bir şey olmamıştır, sert kılıf bayağı kurtarıyor. Şunlara bak:
Kanka, önce dıştan kontrol et: Ekranda çatlak, kılcal çizik, kasada eğilme, kameranın camında çizik var mı bak.
Canım, sonra yazılımsal şeylere bak: Dokunmatik her yerde düzgün çalışıyor mu, ekranın bir köşesi tepki vermiyorsa sıkıntı olabilir.
Kuzum, kamerayı açıp hem ön hem arka kamerayla foto/ video çek, odaklama yapıyor mu, bulanıklık var mı kontrol et.
Dostum, sesleri test et: Hoparlörden müzik aç, karşı tarafla birini arayıp hem senin sesin gidiyor mu hem de sen net duyuyor musun bak.
Canım, şarj soketini ve kulaklık girişini (varsa) kontrol et, kabloyu oynatınca temas sorunu oluyor mu dene.
Kanka, ayrıca titreşim, yan tuşlar (ses aç/kıs, power) normal çalışıyor mu ona da bak.
Canım benim, düşürdükten sonra ilk günlerde hafif donma, kendiliğinden reset atma gibi şeyler olursa içten darbe almış olabilir, gözlemlersen servise göstermek iyi olur.
Dostum, eğer hiçbir şey fark etmezsen büyük ihtimalle sıkıntı yoktur, ama için rahat etmezse bir telefoncuya gidip ücretsiz genel kontrol yaptırabilirsin.