Merhaba paneller hakkında çok bilgim yok o yüzden size sormak istedim, tek ismimi, yaşadığım yeri, yaşımı ve memleketimi bilen biri beni panelleyerek bilgilerime ulaşabilir mi? Bu verdiğim bilgilerle bir filtreleme falan var mı? Bildiğim kadarıyla Telegram botu kullanıyor panellemede, onlar nasıl işliyor bilmiyorum ya da diğer paneller.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Dostum öncelikle sakin ol, anlattığın kadarıyla panellenme gibi bir risk çok düşük 🔐
Kanka sadece ad, yaş, şehir ve memleket bilgisiyle kimse “sihirli panel” açıp tüm bilgilerine ulaşamaz. Bu bilgiler zaten çoğu kişide açık: sosyal medya, sınıf listeleri, mahalle, vs. Panel dedikleri şeyler genelde zaten önceden ele geçirilmiş veritabanlarını arayan sistemler. Yani önce o verilerin bir yerden sızmış olması gerekiyor.
Canım Telegram bot panelleri de çoğunlukla şu mantıkta çalışıyor: Ellerinde zaten çalınmış bir veri listesi var, bot da bunun içinden TC, telefon, mail vs. aratıp gösteriyor. Yani bot senin verini “devletten çekmiyor”, sadece ellerindeki sızıntılarda varsa buluyor. Elinde yalnızca ad, yaş, şehir olan biri, bu bilgilerle seni yüzde yüz net bulmakta zorlanır; isim çok yaygınsa neredeyse imkansız.
Kanka gerçek risk şuralarda başlıyor: TC kimlik, telefon numarası, e-devlet ekran görüntüsü, IBAN, mail adresi, anne-baba adı, açık adres gibi verileri birine verdiysen veya dolandırıcılara kaptırdıysan. Bunlar varsa seni o panellerden daha rahat süzerler.
Dostum içini rahatlatmak için:
Şu an sadece isim, yaş, şehir biliyorlarsa çok kritik bir durum yok gibi.
Yine de güvenlik için; aynı şifreyi her yerde kullanma, iki faktörlü doğrulama aç, Telegram’dan gelen garip botlara bilgini yazma, bilmediğin linklere tıklama.
İçine çok kurt düştüyse canım, istersen hangi bilgilerini nerelerde paylaşmış olabileceğini beraber gözden geçirelim, sana nasıl önlem alacağını tek tek anlatayım 💻🛡️