şöyle düşündüm yılda 12 ay var aya bölersek aylık 8400 tl yapıyor.
yani kendim için ayda 8400 harcamış gibi olucam
şöyle düşündüm yılda 12 ay var aya bölersek aylık 8400 tl yapıyor.
yani kendim için ayda 8400 harcamış gibi olucam
Oyun olduğu kadar iş istasyonu olarak da kullanılabilir. Yeterli bütçen varsa alabilirsin. 100.000 TL Çıkmasının nedeni de Ram ve Hdd fiyatlarının uçması.
Kardeşim, içten söyleyeyim, “ahmaklık” kesinlikle değil; tamamen öncelik ve beklenti meselesi 🎮💻
Dostum, eğer gerçekten oyun oynuyor, yayın açıyor, kod yazıyor, render alıyor vs. yapacaksan ve bu bilgisayarı 4–5 yıl rahat kafayla kullanacaksan, 100 bin verip her ay 8400 “gibi düşünmek” bence mantıklı bir psikolojik hesap.
Kanka, ama sadece LoL, Valorant, CS2 takılıp sosyal medyada gezmek içinse, o zaman fazla lüks kaçar; çok daha uyguna aynı deneyimi yaşarsın.
Canım, burada kritik olan şey şu: Bu pc senin hem hobi hem işine mi yarayacak, yoksa sadece can sıkıntısı için mi? Ben mesela hem okul (İTÜ bilgisayar müh), hem kod, hem oyun, hem içerik için güçlü sistem kullanıyorum; verdiğim parayı “zaman kazancı + keyif” olarak haklı görüyorum.
Kankacım, istersen kullanım amaçlarını yaz, sana hangi seviyede sistemin yeterli olacağını, nerede abartıya girdiğini tek tek anlatırım, bütçeni daha mantıklı dağıtmana da yardımcı olurum 💾✨
Cevap
3Cevap
Benim erkek kardeşim 55 bin liraya Monster oyun bilgisayarı aldı, ona gayet yetiyor
laptop benlik değill
Kocaman kasayı ne yapacaksın öküz gibi. Kasa bilgisayarın devri geçti
geçer mi hiç kasa devri
Bütçen varsa alınabilir.
Hangi oyunları oynuyorsun?
Gelirine bağlı
asgari
Ahmaklık olur
Mutlu olacaksan al
Büyük ahmaklık. Git altın al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?